Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najimućnijih i najmoćnijih svjetskih parova objavio je da će u sljedećih deset godina donirati tri milijarde dolara za sprječavanje, liječenje i obuzdavanje svih bolesti za života njihove kćeri.


Mark Zuckerberg sa suprugom Priscillom Chan obećao je dati više od 3 milijarde dolara tijekom narednog desetljeća za napore na sprječavanju, liječenju i obuzdavanju svih bolesti za života njihove kćeri.

Vezani članci Plaćanje eurima: Ilustracija - 1 Još traje prilagodba na plaćanje u eurima: Evo što kažu građani kako se snalaze Ozljiede na moru - 6 Prekrasno i opasno more: Istražili smo koje su najčešće ozljede i bolesti na moru te kako ih i spriječiti

Ulaganja će uključiti istraživački centar za biološke znanosti, nazvan Biohub te planove za čip koji bi dijagnosticirao bolesti, stalni nadzor krvotoka te stvaranje karte tipova stanica u ljudskom tijelu.

"Tijekom povijesti znanosti većini otkrića prethodio je pronalazak neke nove tehnologije koja vam daje da stvari vidite na nov način", rekao je Zuckerberg spominjući mikroskop i sekvencioniranje DNK kao primjere.

"Alati isto tako dovode do otkrića u tome kako liječimo bolesti", dodao je.

Podsjetimo, slično je obećao i Microsoft. Microsoft je dao obećanje da će "riješiti problem raka" unutar narednih deset godina, koristeći najnoviju računalnu tehnologiju, pomoću koje bi razotkrili kod zaraženih stanica te potom isti reprogramirali nazad u zdravo stanje. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju