Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U medicinu ulažu milijarde

Za života svoje kćeri žele omogućiti izliječenje svih bolesti, a imaju i novac za to

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najimućnijih i najmoćnijih svjetskih parova objavio je da će u sljedećih deset godina donirati tri milijarde dolara za sprječavanje, liječenje i obuzdavanje svih bolesti za života njihove kćeri.

Mark Zuckerberg sa suprugom Priscillom Chan obećao je dati više od 3 milijarde dolara tijekom narednog desetljeća za napore na sprječavanju, liječenju i obuzdavanju svih bolesti za života njihove kćeri.

Pročitajte i ovo Personalizirano liječenje - 2 Bolji ishodi liječenja Dobre vijesti za onkološke pacijente! Personalizirano liječenje tumora od sada i u Hrvatskoj Ilustracija Broj oboljelih raste WHO poslao ozbiljno upozorenje o širenju zarazne bolesti: Može biti smrtonosna, ali se može spriječiti

Ulaganja će uključiti istraživački centar za biološke znanosti, nazvan Biohub te planove za čip koji bi dijagnosticirao bolesti, stalni nadzor krvotoka te stvaranje karte tipova stanica u ljudskom tijelu.

"Tijekom povijesti znanosti većini otkrića prethodio je pronalazak neke nove tehnologije koja vam daje da stvari vidite na nov način", rekao je Zuckerberg spominjući mikroskop i sekvencioniranje DNK kao primjere.

"Alati isto tako dovode do otkrića u tome kako liječimo bolesti", dodao je.

Podsjetimo, slično je obećao i Microsoft. Microsoft je dao obećanje da će "riješiti problem raka" unutar narednih deset godina, koristeći najnoviju računalnu tehnologiju, pomoću koje bi razotkrili kod zaraženih stanica te potom isti reprogramirali nazad u zdravo stanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene