Obavijesti Pretražite Navigacija
Poremećeni ljudi

ŽRTVOVANJE DJECE - U ime bogatstva režu im glave, genitalije, vade srca...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtvovanje djece u ime bogatstva još uvijek je raširena pojava u nekim zemljama.

Brat i sestra, Kanani i Silvija, stari devet i osam godina, odlazeći u polje nisu ni izbliza slutili tragediju koja će im se dogoditi. Dok su čuvali stoku, prišao im je čovjek Sperito Bisekwa kojeg su jedva poznavali. Bio je ljut i vikao je na njih da njihova stoka jede njegovu travu. Odvukao ih je u šumu - prvo je napao dječaka.

'Davio me. Kada sam se osvijestio, shvatio sam da je moja sestrica mrtva. Bila je posvuda izrezana. I bila je mrtva', ispričao je Kanani.

Silvijino tijelo bilo je unakaženo, srce izvađeno, a klitoris izrezan. I to nožem koji se koristi za vradžbine, potvrdila je policija.

Žrtvovanje djece je, nažalost, još uvijek jako raširena pojava u Ugandi, dovoljno da policija ima posebnu jedinicu koja se time bavi. Dio ljudi, naime, vjeruje da će prinošenjem takve žrtve postati bogati. Moses Binoga, koji se nalazi na čelu tima za sprječavanje ubijanja i žrtvovanja djece, ističe kako čak i oni koji već jesu na nekim pozicijama vlasti, odlaze vračevima.

Pročitajte i ovo Ilustracija zbrinuta u zagrebačkom centru Djevojčica koju je odbilo više od 30 ustanova vikendom će biti jedino dijete u centru: "Naravno da nismo idealan trajni smještaj" Ilustracija dane su provodili igrajući se Užas u Istri! Majka s dečkom otišla na put, maloljetnu djecu ostavila danima samu u mračnom prostoru bez grijanja

Skandal - UN-ovi mirovnjaci silovali su i sodomizirali gladne dječake

'Ako im kažu - postat ćeš premijer ako prineseš dječju žrtvu, oni su spremni to učiniti', kaže Binoga.

Ove godine već je bilo pet takvih slučajeva, lani devet. Bogati vjeruju da će, ako ubiju dijete, biti još bogatiji. Siromašni pak da će im krenuti na bolje. Bogati biznismen dobio je doživotni zatvor za ritualno ubojstvo 12-godišnjeg dječaka 2012. godine kojemu je odsjekao glavu i genitalije.

Djeca širom zemlje nestaju na putu od kuće do škole, dok idu na javne bunare, u poljima... Otmice i ubojstva organiziraju vračevi kojima klijenti za to plaćaju. No, Binoga kaže kako naručitelji rijetko budu otkriveni i osuđeni jer vračevi ne žele reći njihova imena.

Muškarac s početka priče, Sperito Bisekwa, dobio je 10 godina zatvora za napad na Kananija, još čeka presudu za Silviju. Priznao je da je njezine dijelove tijela poslao svojem bratu, koji je vrač, u zamjenu za 14.600 eura, piše AFP.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene