Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikrivanje pedofilije?

Skandal - UN-ovi mirovnjaci silovali su i sodomizirali gladne dječake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN je već bio suočen s optužbama za prikrivanje pedofilskih lanaca u Kongu, na Kosovu i u BiH te na Haitiju i u Liberiji.

Ujedinjene narode (UN) potresa veliki skandal - jedan je njihov visokopozicionirani dužnosnik suspendiran jer je francuskim vlastima proslijedio interni izvještaj o tome kako su mirovnjaci seksualno zlostavljali djecu koju su trebali čuvati.

Anders Kompass, humanitarni djelatnik s 30-godišnjim stažem, predao je tužiteljstvu u Francuskoj materijale koji teško terete francuske mirovnjake za seksualno iskorištavanje djece u Centralnoj Afričkoj Republici, ali i sami UN koji nije ništa poduzeo iako očito sve znaju, piše Guardian koji je izvješće dobio na uvid.

Prema izvješću koje ima oznaku 'strogo povjerljivo' na svakoj stranici, zlostavljanja su se događala od prosinca 2013. do lipnja prošle godine, u Banguiju, glavnom gradu CAR-a, a silovanja i sodomija dječaka od strane UN-ovaca iz Francuske koji su ih trebali zaštiti opisana su u detalje.

Uglavnom je riječ o raseljenoj djeci-siročadi, a s njima su, nakon optužbi na račun mirovnjaka, razgovarali iz UNICEF-a te ureda visokog povjerenika za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

Zbog Angeline skandal u UN-u

Tako je jedan 11-godišnjak opisao kako je bio zlostavljan dok je išao tražiti hranu. Drugi je pak devetogodišnjak kazao kako su njega i njegovog prijatelja dvojica francuskih mirovnjaka natjerala na seksualni odnos u kampu za izbjeglice.

Mnoga djeca dala su vrlo precizne opise svojih zlostavljača u uniformama koje su im trebale donijeti mir.

UN je već bio suočen s optužbama za prikrivanje pedofilskih lanaca u Kongu, na Kosovu i u BiH te na Haitiju i u Liberiji.

Sada su tek potvrdili da zajedno s Francuskom provode istragu o vrlo ozbiljnim optužbama protiv mirovnjaka. Kompass je također pod istragom, zbog curenja povjerljivih dokumenata.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene