Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočekan kao junak

VIDEO: Bombaš iz Lockerbija stigao u Libiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov u kojemu je Abdelbaset Ali Mohamed Al-Megrahi, osuđen za atentat u Lockerbieju, kojega su škotske vlastdanas oslobodile zbog medicinskih razloga, stigao je u Libiju.

Stotine mladića i djevojaka, mašući libijskim i škotskim zastavama, dočekale su Megrahija u zračnoj luci, gdje je bio raspoređen velik broj policajaca. Preko razglasa su se mogle čuti libijske domoljubne pjesme. Izvor blizak izaslanstvu koje je pratilo Megrahija iz Škotske u Libiju, rekao je da će potonji poslije nazočiti velikom skupu u središtu Tripolija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uhićen zbog protupravne naplate Pronađen ubojiti arsenal: Brat slavnog boksača bezuspješno pokušavao utjerati dug, angažirao i bombaša Ranjenici u bolnici nakon napada bombaša u Kabulu (Foto: AFP) Krvavi napad u Kabulu Bombaš samoubojica raznio se u sali za vjenčanja, ubio najmanje 43 ljudi

Sjedinjene Države su nešto ranije bile pozvale Libiju da ne dočeka Megrahija kao junaka. Arapska liga je danas izrazila zadovoljstvo zbog Megrahijeva oslobađanja, objavila je službena egipatska agencija Mena.

'Arapska liga pozdravlja odluku škotskog suda da oslobodi Megrahija, zbog njegova teškog zdravstvenog stanja', rekao je zamjenik tajnika Arapske lige Ahmed Ben Hilli, a prenijela je Mena. Odluka je donijeta nakon 'dugotrajnih diplomatskih napora', kazao je.

Hilli je izrazio nadu da će se Megrahijevim oslobađanjem 'otvoriti nova stranica u lockerbieskoj krizi i da će Libija dobiti odštetu za nedaće koje je godinama podnosila zbog te krize'. (hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene