Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar s jatom ždralova

FOTO: Ždral se zabio u nos aviona koji je morao prisilno sletjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov sa nekoliko desetaka putnika morao je prislino sletjeti u zračnu luku Little Rock u Arkansasu nakon sudara s jatom ždralova.

Zrakoplov aviokompanije Atlantic Southeast Airlines sa 49 putnika i članova posade sletio je pola sata kasnije s velikom rupom na nosu iz kojeg je virio mrtvi ždral i još nekoliko udubina koje su bile pune krvi. Od putnika nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Putnici su ispričali da su osjetili i čuli jako i glasno udaranje u zrakoplov. Nitko nije paničario jer je stjuardesa rekla da buku proizvodi stajni trap. 'To sigurno nije bilo od stajnog trapa. Neko vrijeme smo kružili, a onda su nam rekli da smo prošli kroz jato ždralova. Kada smo sletjeli svi smo zapljeskali', ispričala je Gail Adams, piše Daily Mail.

>> Zbog rupe na Boeingu prizemljeno 80 aviona

Zabijanje ždralova u zrakoplove nije rijetka pojava, godišnje se zna dogoditi na tisuće slučajeva, a pretpostavlja se da 80 posto 'sudaranja' nije ni prijavljeno. Ždralovi mogu biti viši od 100 centimetara s promjerom krila od 2 i pol metra i težinom sedam kilograma.

Najpoznatiji sudar s pticama dogodio se u siječnju 2009. godine kada je pilot US Airwaysa morao Airbusom sletjeti na rijeku Hudson sa 155 putnika. Srećom, ni tada nitko nije bio ozlijeđen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene