Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

"Kako to objasniti djeci"

FOTO Zlatni retriver maskiran u lava: Zoološki vrt optužen da mulja svoje posjetitelje

Zoološki vrt u Kini
Zoološki vrt u Kini Foto: Platforma X
Više zooloških vrtova optuženo je da je muljalo svoje posjetitelje tako što im je umjesto pravih divljih životinja predstavilo kućne ljubimce.

Ovoga tjedna po lokalnim kineskim portalima i društvenim mrežama počele su se širiti glasine da je kineski zoološki vrt pokušao posjetiteljima "prodati" čovjeka u odijelu kao sunčanog medvjeda. Zoološki vrt demantirao je optužbe, a medvjed zaista može stajati u takvom čovjekolikom položaju u kojem je ulovljen na objavljenim slikama.

Međutim, teorija o prevarantskim zoološkim vrtovima možda nije bila potpuno neutemeljena, kao što sugeriraju fotografije iz centra za divlje životinje u pokrajini Sichuan do kojih je došao i Daily Mail.

Isječak iz zoološkog vrta Yuanjiashan u Xichangu prikazuje zlatnog retrivera koji je predstavljen kao lav! Video je snimio zbunjeni otac koji je svoje dijete odveo u posjet nastambi s afričkim lavovima.

Našalivši se da životinja izgleda poznato, otac je komentirao da životinja još nije odrasla iako je jasno da nije riječ o mladunčetu lava, već o odraslom psu.

"Nakon što smo se prošetali oko kaveza, shvatili smo da je to mjesto gdje bi trebao biti smješten lav", rekao je.

Član osoblja u zoološkom vrtu objasnio mu je da ekipa prilagođava smještaj životinjama i da još nisu stigli promijeniti natpise na nastambama. Neuvjeren objašnjenjem koje je dobio, Tang je optužio zoološki vrt da kućnog ljubimca pokušava predstaviti kao divlju životinju.

I drugi kineski zoološki vrtovi optuživani su da pokušavaju prodati prerušene pse kao vukove ili afričke divlje mačke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene