Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine milijuna u igri

Nogometna groznica u računima: Znate li koliko su Hrvati potrošili na dan pobjede Vatrenih protiv Kanade?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad "Vatreni" pobjeđuju, Hrvati troše. Na dan pobjede protiv Kanade građani su potrošili 382 milijuna kuna.

Hrvati su skloni povećano trošiti samo kad hrvatska reprezentacija na svjetskom prvenstvu u nogometu zabija golove, u suprotnom dosta teško posežu za novčanikom, pokazali su podaci Porezne uprave.

Naime, tijekom tri dana na koja su "Vatreni" dosad igrali na SP-u u Kataru pojačana potrošnja u odnosu na isti dan tjedan ranije zabilježena je samo 27. studenoga, dok utakmice protiv Maroka i Belgije, kad je rezultat bio 0 - 0, čini se, nisu navijače motivirale na impulzivno ponašanje i mahnito trošenje.

Prema podacima o fiskaliziranim računima, 27. studenoga, na dan kad je Hrvatska igrala protiv Kanade i uvjerljivo pobijedila zabivši čak četiri gola, sustav je zabilježio 3,9 milijuna pojedinačnih računa vrijednih ukupno 382 milijuna kuna, što je povećanje broja računa od čak 14 posto, a iznosa računa za 11 posto u odnosu na nedjelju tjedan prije.

Apsolutna potrošnja, doduše, bila je veća na dane kad smo igrali protiv Maroka (vrijednost računa tada je bila 645 milijuna kuna) i protiv Belgije (fiskalizirano je 658 milijuna kuna), no ako se to usporedi s potrošnjom na isti dan tjedan prije, vidi se da je na dane utakmica protiv Maroka i Belgije potrošnja zapravo bila manja, a izdan je i manji broj računa.

Pročitajte i ovo Provjereno: Inflacija - 5 PROVJERENO ISTRAŽUJE Kako se Hrvati čuvaju od inflacije i pripremaju za novu valutu? "Kada posjedujete taj plemeniti metal, ne ovisite o nikome"

Inače, prema podacima Porezne uprave, na prvu ispada da je natjecanje u Katru financijski daleko izdašnije nego Prvenstvo prije četiri godine, ali su podaci, nažalost, neusporedivi zbog toga što se Prvenstvo u Katru poklopilo s Black Fridayom, koji zapravo generira najveći dio rasta potrošnje, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene