Obavijesti Video Pretražite Navigacija
James 'Whitey' Bulger

Zloglasni bostonski gangster osuđen za 11 ubojstava i reketarenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
James Whitey Bulger, jedan od najozloglašenijih američkih gangstera, proglašen je krivim za 11 ubojstava i ostatak će života vjerojatno provesti u zatvoru.

Jamesa 'Whiteyja' Bulgera, jednog od najzloglasnijih bostonskih kriminalaca, porota je u ponedjeljak proglasila krivim za ubojstvo i reketarenje na suđenju koje je trajalo više od dva mjeseca.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Suđernje obitelji ubojice iz OŠ Vladislav Ribnikar Suze ispred sudnice Suđenje za pokolj u Beogradu odgođeno, roditelji ubijene djece majci ubojice: "Monstrume!‘"

Porotnici su, međutim, utvrdili da su savezni tužitelji dokazali svoje tvrdnje u samo 11 od 19 ubojstava za koje je optužen da ih je izvršio ili naložio dok je bio na čelu bande 'Winter Hill' sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

>> Uhićen jedan od najtraženijih gangstera Amerike

Bulger, koji sad ima 83 godine, vjerojatno će ostatak života provesti u zatvoru. Uhićen je 2011. nakon što je bio u bijegu od 1994. godine.

Porota je utvrdila da su vlasti dokazale 11 ubojstava, nije dokazano sedam, a u jednom slučaju porotnici nisu uspjeli donijeti odluku.

Bulger se izjasnio nevinim, iako su njegovi odvjetnici priznali da je njihov klijent bio trgovac drogom, ucjenjivač i zelenaš, ukratko 'organizirani kriminalac'. On je na suđenju odbio svjedočiti.

Članovi obitleji Bulgerovih žrtava dugo su čekali presude za ubojstva, a više preživjelih redovito je dolazilo u sudnici pratiti proces. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene