Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio inspiracija i Scorseseu

Uhićen jedan od najtraženijih gangstera Amerike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 16 godina bijega pred zakonom, uhićen je zloglasni gangster iz Bostona, James Whitey Bugler. Osumnjičen je za 19 slučajeva ubojstava, a dugi niz godina nalazi se na FBI-jevoj ljestvici top 10 najtraženijih američkih kriminalaca.

Policija je 81-godišnjeg Buglera uhitila u Santa Monici, zajedno s njegovom dugogodišnjom djevojkom, 60-godišnjom Catherine Greig, prenosi Fox News. Uhićenje zloglasnog gangstera i njegove djevojke prošlo je bez incidenta, priopćio je FBI, a prethodno uhićenju proveden je detaljan nadzor tog područja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Korupcijski skandal? Velika afera trese ovu državu: Istražitelji oduzeli mobitele čak i gradonačelniku Ilustracija OSRAMOTIO AMERIKU Bivši agent FBI-a koji je 20 godina špijunirao za Ruse pronađen mrtav

Bugler je bio vođa Winter Hill Ganga, ali se 1995. godine dao u bijeg, nakon dojave bivšeg agenta FBI-ja da ga policija traži. Sam Bugler je isto tako bio doušnik FBI-ja pa je ta agencija godinama branila svoju reputaciju oko potrage za njim. Bugler je za FBI postao velika sramota nakon što je javnost doznala za brojna progledavanja 'kroz prste' za zločine koje je počinio.

Taj je gangster bio spominjan u nekoliko knjiga te je bio inspiracija i Martinu Scorseseu za film 'The Departed'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene