Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekipa kontroverznog filma

'Zlo mi je u želucu od pomisli da sam sudjelovala u filmu koji je donio smrt drugima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glumci, snimatelji i ostatak filmske ekipe kontroverznog filma, koji je izazvao val nasilja u muslimanskom svijetu, šokirani su i tvrde - iskorišteni.

80 članova glumačke i filmske ekipe, koji su sudjelovali u snimanju filma koji se izruguje muslimanima i koji je izazvao njihov bijes i zbog kojeg su izbili nemiri pred američkim veleposlanstvima u Kairu, Bengaziju i najnovije, Sani u Jemenu, izrazilo je svoje žaljenje zbog nasilja koje tim filmom izazvano.

Pročitajte i ovo Ksenobofija (Foto: Dnevnik.hr) Burne reakcije Molitva na parkingu: Sisački imam odgovorio je li uobičajeno da muslimani mole na ulici Časna sestra Blanka Jeličić i muallima Šejla Mujić-Kevrić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vraćaju nadu u bolje sutra Ruše zidove predrasuda i mržnje: Časna sestra Blanka i muallima Šejla zajedno pomažu Hrvatima, Bošnjacima i Srbima

>> Obama osudio ubojstvo veleposlanika, pojačava sigurnosne mjere

'Čitava glumačka postava i sva filmska ekipa vrlo je uznemirena i osjećaju kako ih je producent filma iskoristio', napisali su u zajedničkoj izjavi za CNN glumci i snimatelji.

'Mi 100 posto ne stojimo iza tog filma i bili smo teško obmanuti oko njegove svrhe. Šokirani smo drastičnim prepravljanjem scenarija i laži koje su nam izgovorene. Duboko žalimo za tragedije koje su se dogodile', izjavila je postava filma 'Innocence of Muslims' (Nevinost muslimana), kojeg je režirao i producirao Sam Bacile i koji je objavljen na YouTubeu.

Zbog bijesa oko tog filma, američki veleposlanik i još troje Amerikanaca ubijeno je u napadu na američko veleposlanstvo u Bengaziju u Libiji, nakon što su izbili neredi zbog tog filma, koji ismijava muslimanskog proroka Muhameda.

CNN prenosi i što je bila originalna ideja filma - a to je priča o povijesnoj arapskoj pustinjskoj avanturi. originalni naziv filma trebao je biti 'Desert Warrior'. Sve je to bilo navedeno u pozivu na audiciju za glumačke uloge u filmu. Jedna od glumica filma, koja je htjela ostati anonimna, istaknula je kako u originalnom scenariju lik proroka Muhameda uopće nije postojao, već se protagonist u originalnom scenariju zvao George.

'Nikad ne bih glumila u filmu zato da povrijedim ili naudim nekome. Zlo mi je u želucu od pomisli da sam sudjelovala u filmu koji je donio smrt drugima', rekla je glumica.

Sudeći po foršpanu, radi se o izrazito niskobudžetnoj produkciji. Muslimanska pravna udruga u SAD-u nazvala je film 'smećem' i dodala kako njegovi producenti ne predstavljaju stavove niti SAD-a, niti kršćanske religije. Na Facebooku su se pojavile i brojne grupe kojima se poziva na osudu tog filma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene