Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Elizabeth Tevenan, 30-godišnja Britanka, umrla je nakon poroda kojeg nije očekivala jer nije ni znala da je trudna. Iskrvarila je u svojoj kući tijekom trudova, a kad je hitna pomoć došla po nju, nisu ni primjetili da je u njezinoj blizini novorođenče.


U obiteljskoj kući Tevenanovih u Warwickshireu bilo je veoma kaotično nakon što Elizabeth nije primjetila da bi uskoro mogla postati majka. Tijekom trudova je iskrvarila uslijed čega je došlo do zastoja srca te su njezini roditelji zvali hitnu pomoć. Medicinari su vjerovali da su pozvani zbog srčanog zastoja i nisu vidjeli da se u kući nalazi netom rođena beba. Da se radilo o porodu primjećeno je tek u bolnici, piše Daily Mail.

Vezani članci Policija, Ilustracija Teška nesreća u Požegi: Vozačica (37) autom naletjela na dijete, hitno je prebačeno u bolnicu Gigi Hadid i Zayn Malik Bilo je to dvostruko slavlje? Obožavatelji uvjereni da su otkrili važan detalj o trudnoći Gigi Hadid

Liječnici su obavijestili policiju, a policajci su u kući, sat vremena nakon dolaska hitne pomoći pronašli mrtvo novorođenče. ‘Pacijentica se očito srušila nakon krvarenja, koje nije nužno značilo da je bila trudna. Vozilom hitne pomoći prevezena je u bolnicu. Kada je stigla u bolnicu, mi smo dobili dojavu da bi u njezinoj kući moglo biti dijete koje je policija ondje uistinu pronašla’, rekao je glasnogovornik policije u Warwickshireu.

Elizabeth Tevenan umrla je u bolnici. Nije jasno koliko je mjeseci bila trudna i je li dijete rođeno mrtvo ili je preminulo kasnije. Njezini prijatelji tvrde kako žena uopće nije ni znala da je trudna. Nije bila udana, a prijatelji tvrde da u posljednjih nekoliko mjeseci nisu primjetili da se deblja ili ima drugačije navike. 

‘Nakon što je umrla, ljudi su pričali kako je skrivala trudnoću, ali istina je da ona uopće nije znala da je trudna. Mnogo sam se puta u svome poslu susrela sa ženama u takvim situacijama. Sigurno je moguće doći do kraja trudnoće, a da uopće ne znate da ćete dobiti dijete’, rekla je njezina prijateljica, medicinska sestra.

‘Neke žene i tijekom trudnoće imaju menstruaciju, stoga su uvjerene da nisu trudne’, rekao je glasnogovornik britanskog udruženja primalja.