Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kad te krene

Najezda zmija u susjedstvu: Ženu ugrizla riđovka, pa dok je išla prema hitnoj, stala na – poskoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih tjedan dana djelatnici hitne pomoći u bosanskohercegovačkom gradu Trebinju imali su čak tri intervencije zbog ugriza otrovnica. Među ozlijeđenima je bio i jedan trogodišnji dječak.

Na širem području tog grada koji se nalazi na jugu Bosne i Hercegovine zabilježena su dva ugriza riđovke i jedan ugriz poskoka, a svi su ozlijeđeni stabilno i oporavljaju se od ugriza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najezda u jeku UZNEMIRUJUĆE Fotografije posljedica ugriza poskoka Slika nije dostupna Državni zavod za zaštitu prirode poziva Oprez: Bude se zmije!

Na Trebinjskim brdima riđovka je ugrizla ženu za koljeno. Ljudi koji su bili s njom ozlijeđenu su ženu ukrcali na kamion i krenuli prema Trebinju, a u međuvremenu su nazvali hitnu pomoć, pa je jedan tim krenuo njima u susret.

Do kamiona su stigli za 20 minuta pa je žena krenula iz kamiona prema vozilu hitne, no u tom se trenutku dogodilo nešto doista bizarno. Žena je, hodajući prema hitnoj, stala na – poskoka.

Liječnik je za portal trebinjelife.info ispričao da je žena počela vrištati te da su u prvi mah pomislili da je počela halucinirati zbog djelovanja otrova. No onda je uočio poskoka koji je prošao pored njegovih nogu i tek im je tada postalo jasno što se dogodilo. Pukom srećom, poskok nesretnu ženu nije ugrizao. Žena je prebačena u trebinjsku bolnicu, gdje se nalazi na liječenju.

Prema riječima liječnika Saše Borjana, u tom se kraju svake godine zabilježe u prosjeku osam ugriza zmija otrovnica, no proteklog su se tjedna dogodila već tri. Među njima je i trogodišnje dijete koje je zmija ugrizla za prst na ruci.

Što kad ugrize otrovnica?

Liječnici savjetuju da se u slučaju ugriza otrovnice ostane pribran i da se prestane s hodanjem. Dva centimetra iznad mjesta ugriza treba povezati što vam je pri ruci (vrpca, dio odjeće…) kako bi se usporilo širenje otrova. Odmah treba nazvati hitnu pomoć.

Liječnici nipošto ne savjetuju isisavanje otrova jer bi ga u tom slučaju prikupljale plombe u zubima. Ne treba raditi ni rez kojim bi se spojile ranice od ugriza jer se tako zapravo otrov brže širi. Stegnuti dio odjeće nakon pet minuta trebalo bi popuštati da ne bi došlo do gangrene.

Najopasnije je kad zmija ugrize u predjelu glave, vrata ili jagodica na prstima jer su ti dijelovi tijela dobro prokrvljeni.

Aktualno Solira i dalje ili samo dobro skriva djevojku? Domaći miljenik žena otkrio s kim provodi prve dane ljeta Ante Rebić (Foto: Instagram) Ante Rebić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Ante Rebić (Foto: Instagram) Ante Rebić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Ante Rebić (Foto: Instagram) Ante Rebić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Ante Rebić (Foto: Instagram) Ante Rebić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Ante Rebić (Foto: Instagram) Ante Rebić (Foto: Instagram) Foto: Instagram +4 Ante Rebić (Foto: Instagram) Celebrity Solira i dalje ili samo dobro skriva djevojku? Domaći miljenik žena otkrio s kim provodi prve dane ljeta 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene