Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proglašenje neovisnosti Kosova ne smije biti iskorišteno kao izgovor za relativiziranje odgovornosti za zločine počinjene u ime Srbije i za amnestiranje zločina i zločinaca, priopćila je utorak beogradska nevladina udruga "Žene u crnom".


Ta udruga u priopćenju podsjeća na zločin u Suvoj Reci kada je prije točno devet godina ubijeno 48 Albanaca od toga 46 članova obitelji Beriša, među kojima su bili jednogodišnji Eron, jedna trudnica i jedna 100-godišnjakinja. Tijela ubijenih pronađena su kasnije u masovnoj grobnici u Batajnici.

Vezani članci Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste" Žena u Japanu, ilustracija Vladajuća stranka želi više žena na sastancima, ali ako ne govore: "Svoja mišljenja mogu predati tajništvu"

U priopćenju se podsjeća da se za taj zločin u Beogradu vodi postupak protiv osam srbijanskih policajaca i ocjenjuje da je taj kao i druge zločine nad albanskim stanovništvom organizirala država a da su izvršitelji i nalogodavci bili pripadnici MUP-a Srbije.

"I ovaj, kao i svi zločini od 1991.-1999. godine počinjeni su u naše ime, u ime 'srpstva' - ideologije krvi i tla. Zato je nužno da se jasno i javno distanciramo od ovog i svih ovakvih zlodjela - zahtijevajući pravdu za žrtve i kaznu za počinitelje", navodi se u priopćenju nevladine udruge "Žene u crnom".