Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žene u crnom: Odgovornost za zločine ne smije se revitalizirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proglašenje neovisnosti Kosova ne smije biti iskorišteno kao izgovor za relativiziranje odgovornosti za zločine počinjene u ime Srbije i za amnestiranje zločina i zločinaca, priopćila je utorak beogradska nevladina udruga "Žene u crnom".

Ta udruga u priopćenju podsjeća na zločin u Suvoj Reci kada je prije točno devet godina ubijeno 48 Albanaca od toga 46 članova obitelji Beriša, među kojima su bili jednogodišnji Eron, jedna trudnica i jedna 100-godišnjakinja. Tijela ubijenih pronađena su kasnije u masovnoj grobnici u Batajnici.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

U priopćenju se podsjeća da se za taj zločin u Beogradu vodi postupak protiv osam srbijanskih policajaca i ocjenjuje da je taj kao i druge zločine nad albanskim stanovništvom organizirala država a da su izvršitelji i nalogodavci bili pripadnici MUP-a Srbije.

"I ovaj, kao i svi zločini od 1991.-1999. godine počinjeni su u naše ime, u ime 'srpstva' - ideologije krvi i tla. Zato je nužno da se jasno i javno distanciramo od ovog i svih ovakvih zlodjela - zahtijevajući pravdu za žrtve i kaznu za počinitelje", navodi se u priopćenju nevladine udruge "Žene u crnom".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene