Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ostavku premijera

VIDEO Žene poručile Berlusconiju: 'Italija nije bordel!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljeni su prosvjedi protiv talijanskog premijera Silvija Berlusconija zbog navodnog seksa s djevojkom koja je u to vrijeme bila maloljetna.

Prosvjeduje se u 230 gradova, ali ne samo u Italiji, već i Londonu, Bostonu, Ateni, Tokiju. Stotine žena prosvjeduje protiv Berluconija i traži njegovu ostavku, nakon što su tužitelji zatražili da ga se pošalje na sud zbog seksa s maloljetnicom. 'Italija nije bordel', poručile su premijeru.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

>> Berlusconi priznao da je griješnik, suce optužio za špijunažu

Prosvjednice tvrde kako Berlusconi pokazuje vrlo malo poštovanja prema ženskom dostojanstvu, a kao primjere toga navode podatke koji su u javnost procurili tijekom istrage. Podsjetimo, radi se o 600 stranica transkripata prisluškivanih razgovora. Tužitelji tvrde da je 74-ogodišnji najbogatiji Talijan plaćao seksualne usluge znatnom broju djevojaka. Među posljednjima za koje javnost zna je 17-godišnja Marokanka znana kao Ruby. Premijer je optužen i za zlouporabu vlasti jer maloljetnu Ruby izvukao iz zatvora. Tvrdi kako je to učinio jer je mislio da je ona Mubarakova unuka, pa je htio zadržati dobre diplomatske odnose.

Sustav političke selekcija putem seksa i moći

Iaia Caputo, iz orgazacijskog odboram ističe: 'Slučaj Ruby otkrio je sustav političke selekcije bazirane na razmjeni seksa i moći'. Prosvjed je nazvan 'Ako ne sad, kada?', a to je ujedno i naslov knjige poznatog talijanskog pisca Prima Levija, čija se priča bazira na skupini židovskih partizana iza njemačkih linija u Drugom svjetskom ratu i njihovoj borbi za opstanak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene