Zaštitna maska, ilustracija
Zaštitna maska, ilustracija Foto: Luka Stanz/Pixsell

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova potvrdili su kako će četvero hrvatskih državljana koji su bili u kineskom gradu Wuhanu biti prebačeno u Francusku.


"U organizaciji Francuske Republike četvero hrvatskih građana u kasnim bi jutarnjim satima trebali sletjeti na jug Francuske. Iz mjera predostrožnosti, pri dolasku bit će smješteni u izolaciju, gdje će boraviti 14 dana, prije povratka u Hrvatsku", izvijestili su iz MVEP-a .

Vezani članci Engleska se otvorila nakon duge karantene Nakon tri mjeseca karantene konačno se otvaraju: Smrtnost manja za 95, broj zaraženih za 90 posto Prazna terasa kafića Kakvu sezonu možemo očekivati ove godine? Zagreb i Opatija pripremaju se za turiste: "Neka kretanja mogu se primijetiti"

Zahvalili su francuskim i kineskim središnjim, pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih državljana u Europu.

Epidemije izazvana koronavirusom u prosincu u kineskom gradu Wuhanu usmrtila je 259 ljudi u Kini i zarazila 11.781 osoba, a još 137 osoba je zaraženih u drugim državama i regijama, kojih popis donosi u subotu novinska agencija France presse.

Izvan Kine, Maccaa i Hong Konga dosad je potvrđeno više od stotinu slučajeva zaraze.

Kina

Blizu 12.000 osoba zaraženo je u kontinentalnoj Kini gdje je umrlo 259 oboljelih, prema posljednjem službenim podacima od 1. veljače.

Gotovo svi smrtni ishodi zabilježeni su u pokrajini Hubei, epicentru zaraze. 13 slučajeva je zabilježeno u autonomnoj regiji Hong Kong. Nekoliko ih je boravilo u Wuhanu. Sedam slučajeva je zabilježeno u autonomnoj regiji Macao. Jedan slučaj je zabilježen u Tibetu.

Azijsko-pacifička regija

U Australiji je zabilježeno deset slučajeva zaraze koronavirusom, a u Kambodži jedan. U Južnoj Koreji zabilježeno je dvanaest slučajeva, Indiji jedan, Japanu 14 slučajeva, u Maleziji osam. Nepal je za sada zabilježio jedan slučaj zaraze koronavirusom, kao i Filipini. U Singapuru ih ima 16, na Šrilanci jedan, Tajvanu osam, Tajlandu 19, a u Vijetnamu šest slučajeva.

Sjeverna Amerika

U Kanadi su zabilježena četiri slučaja, a u SAD-u sedam.

Europa

U Velikoj Britaniji zabilježena su dva slučaja zaraze koronavirusom, Njemačkoj sedam, Španjolskoj i Finskoj po jedan slučaj. U Francuskoj je otkriveno šest slučajeva, Italiji i Rusiji dva, a u Švedskoj jedan slučaj.

Bliski Istok

Ujedinjeni Arapski Emirati imaju otkrivena četiri slučaja zaraze koronavirusom.