Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić podnio je ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji (SPD).


Komšić je u 15.08 sati iznenada podnio ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji (SPD), piše Dnevni avaz. Komšić je do sada bio potpredsjednik SDP-a i član stranačkog Predsjedništva.

Vezani članci Noćni klub VIDEO Kad već ne rade klubovi u Hrvatskoj, mladi Dalmatinci okupirali klubove u BiH Željko Komšić i Zoran Milanović Iz BiH pljušte teške uvrede na Milanovićev račun: "Izjave mu zaudaraju na šovinizam, nema tog sapuna koji može prikriti smrad''

Komšić je, kako piše list, ostavku podnio predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, predsjedniku Glavnog odbora ove stranke Svetozaru Pudariću i glavnom tajniku Nerminu Nikšiću.

Komšić je odluku donio zbog dužeg neslaganja sa liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom, piše sarajevo-x.com. Neslaganje je kulminiralo Lagumdžijinom podrškom kandidaturi Vuka Jeremića u Generalnu skupštinu UN-a. Tu je podršku Lagumdžija izrazio tijekom nedavnog posjeta Beogradu.

>> Željko Komšić ponizio Kusturicu i otjerao ga od stola

Neslaganje na relaciji Lagumdžija-Komšić, pišu BiH mediji, traje već neko vrijeme zbog Lagumdžijinog autokratskog vođenja stranke, a vijest o Komšićevoj ostavci na funkcije u SDP-u potvrđena je iz više izvora. Ipak, on će ostati član SDP-a.

Komšić je navodno odluku da će podnijeti ostavku na sve stranačke funkcije najbližim suradnicima rekao još u četvrtak. Razlog za Komšićevo istupanje sa svih stranačkih funkcija navodno je u dugotrajnom nezadovoljstvu stanjem u stranci, te činjenicom da svu politiku vodi uski krug ljudi.

Komšić je navodno kazao kako mu je dosta da ga se kao potpredsjednika SDP-a ni za šta ne pita, te da svu kadrovsku i ostalu politiku vode predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, 'siva eminencija SDP-a' Marin Ivanišević i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, piše Sarajevo-x.com.