Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob s Lagumdžijom?

Komšić dao ostavku na sve dužnosti u stranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić podnio je ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji (SPD).

Komšić je u 15.08 sati iznenada podnio ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji (SPD), piše Dnevni avaz. Komšić je do sada bio potpredsjednik SDP-a i član stranačkog Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Ivana Petrović - 3 nepojavljivanje na sastanku Ivana Petrović o postupku premijera Plenkovića u BiH: "Zbog izborne godine nije bio spreman progutati žabu"

Komšić je, kako piše list, ostavku podnio predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, predsjedniku Glavnog odbora ove stranke Svetozaru Pudariću i glavnom tajniku Nerminu Nikšiću.

Komšić je odluku donio zbog dužeg neslaganja sa liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom, piše sarajevo-x.com. Neslaganje je kulminiralo Lagumdžijinom podrškom kandidaturi Vuka Jeremića u Generalnu skupštinu UN-a. Tu je podršku Lagumdžija izrazio tijekom nedavnog posjeta Beogradu.

>> Željko Komšić ponizio Kusturicu i otjerao ga od stola

Neslaganje na relaciji Lagumdžija-Komšić, pišu BiH mediji, traje već neko vrijeme zbog Lagumdžijinog autokratskog vođenja stranke, a vijest o Komšićevoj ostavci na funkcije u SDP-u potvrđena je iz više izvora. Ipak, on će ostati član SDP-a.

Komšić je navodno odluku da će podnijeti ostavku na sve stranačke funkcije najbližim suradnicima rekao još u četvrtak. Razlog za Komšićevo istupanje sa svih stranačkih funkcija navodno je u dugotrajnom nezadovoljstvu stanjem u stranci, te činjenicom da svu politiku vodi uski krug ljudi.

Komšić je navodno kazao kako mu je dosta da ga se kao potpredsjednika SDP-a ni za šta ne pita, te da svu kadrovsku i ostalu politiku vode predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, 'siva eminencija SDP-a' Marin Ivanišević i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, piše Sarajevo-x.com.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene