Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među ozlijeđenima ima djece

Željeznička nesreća u Kataloniji: Iskliznuo vlak blizu Barcelone, jedna osoba poginula

Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 5
Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 5 Afp
Aktualno Galerija Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 5 Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 6 Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 7 Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 7 Foto: Afp Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 4 Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp +2 Željeznička nesreća u Španjolskoj (Foto: AFP) - 3 Galerija 1/7 >>
Jedna osoba je poginula, a najmanje 49 je ozlijeđenih u željezničkoj nesreći koja se dogodila u Kataloniji.

Do nesreće između gradova Terrassa i Manresa došlo je u utorak ujutro u 6:15 sati. Obilne kiše posljednjih dana izazvale su u Španjolskoj brojne poplave i pokrenule klizišta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Prosvjed u Madridu - 1 Zabranjeni referendum Tisuće prosvjednika u Madridu tražilo ostavku premijera: "Ni amnestija, ni samoodređenje"

U vlaku je, u trenutku nesreće, bila 133 osobe. Spasilačke službe su na terenu, pokušavaju doći do svih osoba u prevrnutom vlaku, piše Guardian.

Katalonska Agencija za civilnu zaštitu objavila je da je jedna osoba poginula, petero putnika je teško, a 44 je lakše ozlijeđeno. Među njima su brojni maloljetnici.

Jedanaest ozlijeđenih prevezeno je u lokalnu bolnicu i uspostavljena je psihološka pomoć u obližnjem sportskom centru. Iz agencije je priopćeno kako su dojavu o nesreći dobili od putnika iz vlaka.

"Duboko žalimo zbog ove nesreće. Trenutno se pruža pomoć svim žrtvama. Otvorena je istraga kako bi se utvrdio točan uzrok ovog incidenta", priopćeno je iz željezničke tvrtke Adif.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene