Jedna osoba je poginula, a najmanje 49 je ozlijeđenih u željezničkoj nesreći koja se dogodila u Kataloniji.

Galerija


Do nesreće između gradova Terrassa i Manresa došlo je u utorak ujutro u 6:15 sati. Obilne kiše posljednjih dana izazvale su u Španjolskoj brojne poplave i pokrenule klizišta.

Vezani članci Znak zabrane kretanja po željezničkim tračnicama, ilustracija Djevojčice snimale selfie pred nadolazećim vlakom. Jedna na mjestu poginula, druga zbog šoka u bolnici Teretni vlak Kod Koprivnice iskliznula tri teretna vagona, obustavljen sav željeznički promet između Virovitice i Koprivnice

U vlaku je, u trenutku nesreće, bila 133 osobe. Spasilačke službe su na terenu, pokušavaju doći do svih osoba u prevrnutom vlaku, piše Guardian.

Katalonska Agencija za civilnu zaštitu objavila je da je jedna osoba poginula, petero putnika je teško, a 44 je lakše ozlijeđeno. Među njima su brojni maloljetnici.

Jedanaest ozlijeđenih prevezeno je u lokalnu bolnicu i uspostavljena je psihološka pomoć u obližnjem sportskom centru. Iz agencije je priopćeno kako su dojavu o nesreći dobili od putnika iz vlaka.

"Duboko žalimo zbog ove nesreće. Trenutno se pruža pomoć svim žrtvama. Otvorena je istraga kako bi se utvrdio točan uzrok ovog incidenta", priopćeno je iz željezničke tvrtke Adif.