Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna pitanja

"To je informacija koju svi imamo": Ukrajinski predsjednik tvrdi da zna tko je ubio vođu Wagnera

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u petak da ruski čelnik Vladimir Putin stoji iza smrti vođe pobunjenih plaćenika Jevgenija Prigožina, koji je prošli mjesec poginuo u nerazjašnjenoj zrakoplovnoj nesreći s glavnim suradnicima.

Volodimir Zelenski, koji tvrdnju nije potkrijepio dokazima, dao je usputni komentar na konferenciji u Kijevu kada mu je postavljeno pitanje o ruskom predsjedniku.

Činjenica da je ubio Prigožina - to je barem informacija koju svi imamo, a ne neka druga - također govori o njegovoj racionalnosti i o tome da je slab”, rekao je Zelenski.

Pročitajte i ovo Nesreća na Žitnjaku, ilustracija - 1 Poginula na mjestu nesreće Građani ogorčeni nakon stravične nesreće u kojoj je poginula djevojčica: "Strah nas je. Divljanja na ovoj cesti ne prestaju"

Kremlj kaže da će se ispitati svi mogući uzroci nesreće, uključujući mogućnost ubojstva.

Tvrdnju da je Putin naredio da se ubiju Prigožin i njegovi ljudi nazvao je "apsolutnom laži".

Pročitajte i ovo Provjereno: nezgoda starije štićenice - 5 kako nitko nije primijetio? Užasna nesreća u Domu za odrasle: Žena se zapalila i od opeklina ostala bez dijela šake

Prigožin je ovo ljeto predvodio kratku pobunu u Rusiji koja je predstavljala najveći izazov Putinovoj vladavini otkako je došao na vlast 1999.

To je potaknulo čelnika Kremlja da optuži njezine aktere za "izdaju" i "ubod nožem u leđa".

Mnogi Putinovi kritičari umrli su pod nejasnim okolnostima tijekom njegove 23 godine na vlasti ili su za dlaku izbjegli smrt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene