Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put od ruske invazije

VIDEO Zelenski stigao u posjet Kanadi, traži dodatnu podršku u ratu protiv Rusije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stigao je u nenajavljeni posjet Kanadi. Ovo je njegov prvi posjet toj zemlji od početka ruske invazije.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stigao je u Kanadu, nakon sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u Washingtonu koji je obećao novu vojnu pomoć Ukrajini od 325 milijuna dolara.

Zelenski je u Kanadu sa suprugom Olenom stigao prvi put od početka ruske invazije. Kanadski premijer Justin Trudeau dočekao je ukrajinskog predsjednika u zračnoj luci u Ottawi.

Ranije ovog tjedna Zelenski je pozvao svjetske čelnike da nastave podržavati Ukrajinu u Ujedinjenim narodima u New Yorku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u SAD-u Izlet se pretvorio u tragediju: Autobus pun srednjoškolaca sletio s autoceste, najmanje dvoje mrtvih

Podrška Ukrajini postaje sporna u nekim zemljama, a mnogima nedostaje sredstava. Poljska je u srijedu objavila da više neće slati novo oružje Ukrajini i da će se umjesto toga usredotočiti na obranu s modernijim oružjem. Kongres SAD-a do sada je odobrio više od 110 milijardi dolara pomoći Ukrajini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene