Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz embrija, zamrznutog prije 20 godina, rođena je zdrava beba.


Jedna 42-godišnja majka rodila je dječaka teškog 3,15 kilograma i to nakon desetljeća neuspješnih tretmana. 5 embrija zamrznuo je 1990. jedan američki par, koji je kasnije dobio dijete, pa su ih donirali.

Vezani članci Ilustracija Gospićki liječnici spasili život 12-godišnjem dječaku, hitno je prevezen vojnim helikopterom u riječku bolnicu Aleksandra Dragičević - 1 Djevojčica koja je za dlaku izbjegla nalet Šemperova automobila: "Mi smo se igrali na nekoj livadi i on je naletio. Dječakova sestra je počela vrištati"

Zamrzavanje daje ženama mogućnost da odgode rađanje za kasnije stadije života. No, tu se javlja i etička dilema. Žene bi na taj način mogle rađati djecu začetu generacijama prije i svog vlastitog rođenja, piše Daily Mail.

>> VIDEO: Novorođenče od 8,7 kilograma!

U maternicu 42-godišnjakinje usađena su dva embrija, ali samo jedan je preživio. Nije poznato da li je par, koji je embrije donirao anonimno, saznao za rođenje djeteta. Nitko ne zna na koji se vremenski period embriji mogu pohraniti, ali liječnici vjeruju kako se zdravo dijete može roditi iz embrija starog do 40 godina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju