Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stalno je gladan'

VIDEO: Novorođenče od 8,7 kilograma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije četiri dana svijet je obišla vijest kako je u Indoneziji rođen dječak dugačak 62 centimetra i težak 8,7 kilograma, što je tek nešto manje od prosječne težine jednogodišnjeg djeteta. Sada se pojavila i video snimka tog pomalo neobičnog novorođenčeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave Kontejner za smeće (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL) Sve priznala Užas u Beogradu: Policija uhitila ženu koja je novorođenče u vrećici bacila u kontejner

Beba je rođena u ponedjeljak  u državnoj bolnici u Kisaranu carskim rezom, no zbog svoje je veličine prilično namučila i 41-godišnju majku Ani i liječnike. 'To je zaista posebna beba. Ima ogroman apetit, gotovo svake minute traži jesti. Čak i plače drugačije od ostalih, vrlo je glasan', kazao je ginekolog Binsar Sitanggang.

Majka Ani, koja već ima troje djece u braku s lokalnim ribarom, tijekom trudnoće nije dolazila na preglede, a bolovala je od dijabetesa što povećava rizik od rođenja većih beba. No, mali Muhammad Akbar Risudin je ipak daleko iznad prosjeka. Prethodni rekorder u Indoneziji rodio se 2007. sa 'samo' 6,9 kilograma. Svjetski rekord pak drže Sjedinene države - 1879. rodila se beba teška 10,8 kilograma, no poživjela je samo 11 dana.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene