Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog tučnjave redovnica zatvoren samostan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samostan Sveta Klara u Bariju zatvoren je nakon svađe i tučnjave preostalih triju redovnica, klarisa, koje su u njemu živjele.

Najstarija među njima, 82-godišnja sestra Liliana,  završila je u bolnici s ogrebotinama na licu nakon što su je napale druge dvije časne sestre koje su s njom živjele u samostanu. 

Pročitajte i ovo Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet" Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema

Sestre klarise jedan su od najstrožih redova katoličke crkve, posvećene su molitvi i pokori, a zavjetuju se na šutnju. 

Sestre Annamaria i Gianbattista u izvješću su istaknule kako ih je ponašanje nadređene sestre Liliane doslovce izluđivalo. 

Tijekom ljeta nakupilo se toliko ljutnje da su jednog dana jednostavno napale sestru Lilianu, bacile je na pod i ogrebale po licu. 

Obje su nakon incidenta premještene u obližnji samostan, a sestra Liliana zabarikadirala se u Svetoj Klari. 

Nadbiskup Giovanni Battista Pichierri odmah je pisao u Vatikan tražeći dozvolu za zatvaranjem samostana Sveta Klara.

No Sestra Liliana najavljuje kako se neće predati bez borbe. Pisala je Papi kako će samostan napustiti tek 'kada to Bog odluči'. Piše kako nema namjeru napustiti mjesto koje je 44 godine bilo njezin dom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene