Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje kliničkog centra u Banjoj Luci Darko Golić uhićen je zbog sumnje da je obljubio nemoćnog pacijenta.

Galerija


"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka zaprimili su prijavu da je u UKC Banja Luka počinjeno kazneno djelo 'Obljuba nad nemoćnim licem'.

Vezani članci David Dragičević (Foto: Provjereno) Prosvjednici u Banjoj Luci podsjetili na 22. rođendan ubijenog mladića: Ne odustajemo Dragan Čović i Milorad Dodik (Foto: Twitter/Dragan Čović) Čović nakon odlaska na proslavu dana Republike Srpske: "Stop mržnji, okrenimo se jedni drugima"

Zbog sumnje da je učinio kazneno djelo uhićena je osoba inicijala D. G. U koordinaciji s Okružnim javnim tužiteljstvom Banja Luka poduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti kaznenog djela", priopćila je Policijska uprava Banja Luka, prenosi Srpskainfo.

Nezavisne novine navode kako je riječ o muškarcu, ocu dvoje djece.

"Jutros smo od strane dežurnog osoblja obaviješteni da se zaposleni radnik prema pacijentu ponašao neetično i odmah smo obavijestili nadležne organe MUP-a RS kako bi se slučaj detaljno ispitao. Naša ustanova maksimalno stoji na raspolaganju nadležnim institucijama u utvrđivanju pune istine i odgovornosti i ako se utvrdi odgovornost, nitko od osoblja neće biti pošteđen", rekao je za Nezavisne novine Vlado Đajić, direktor UKC RS.

Negirao je da je riječ o maloljetnom pacijentu te naveo da će poduzeti sve zakonom predviđene mjere.