Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poremećen promet

Zbog štrajka strojovođa Njemačka bez 70 posto međugradskih veza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dvije trećine međugradskih veza u željezničkom prometu treba biti otkazano u srijedu u Njemačkoj zbog štrajka strojovođa planiranog za poslijepodne i tijekom noći, priopćio je Deutsche Bahn.

"Prometovat će 30 posto međugradskih vlakova (...) a 70 posto treba biti otkazano", rekla je za AFP glasnogovornica njemačkih željeznica.

Pročitajte i ovo Ante Župić, predsjednik nadzornog odbora Varteksa Nezadovoljni radnici Dok radnici Varteksa štrajkaju zbog neisplate plaća, uprava im poručuje: "Pričekajte, vjerujte u novu viziju tvrtke" Radnici Varteksa najavili štrajk život bez plaće "Da se strpimo? Neka to kaže Elektri, bankama, trgovinama": Varteks je u štrajku, svi osim jedne radnice

Promet će biti poremećen za cijelo vrijeme štrajka koji će trajati 14 sati a održava se na poziv sindikata strojovođa lokomotiva (GDL). Štrajk počinje u srijedu u 14.00 sati po mjesnom i po srednjoeuropskome vremenu a prekida se u četvrtak u 4.00 sata.

Deutsche Bahn (DB) se već danas priprema za normalizaciju prometa u četvrtak ujutro, ali će on "sigurno biti usporen" u četvrtak rano ujutro, nakon službenog prekida štrajka, upozorila je glasnogovornica.

Bit će poremećaja i u regionalnom prometu, ali Deutsche Bahn nije objavio podatke na saveznoj razini budući da svaka savezna zemlja odlučuje o organiziranju štrajka.

Velika Britanija: Štrajkaju jer im ne daju 1 posto veće plaće

Sindikat GDL traži među ostalim povećanje plaće od 5 posto i dvosatno smanjenje radnog tjedna za strojovođe.

Deutsche Bahn je u utorak navečer poručio da "ne razumije ovaj novi poziv na štrajk", ocijenivši da "štrajk neće pomoći da se stvari riješe".

Strojovođe DB-a su štrajkali i prošlog tjedna, u noći sa 7. na 8. listopada, nakon dvaju trosatnih štrajkova upozorenja početkom rujna, što je poremetilo putnički i robni promet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene