Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak istrage

Zbog otrovnog melamina u mlijeku uhićeno 96 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska policija uhitila je 96 osumnjičenika za onečišćenje mlijeka u prahu melaminom.

Zbog otrovnog dodatka je 2008. godine umrlo šestero djece i oboljele stotine tisuća, objavila je državna agencija Xinhua. No, unatoč skandalu golemih razmjera iz 2008. u srpnju 2010. uzorci mlijeka onečišćeni melaminom ponovno su bili pronađeni na sjeverozapadu Kine u pokrajinama Gansuu i Qinghaiju i tako pokazali da je nadzor sigurnosti hrane i dalje loš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo krivi' Umrlo još jedno dijete nakon konzumiranja mlijeka, sestra hospitalizirana Slika nije dostupna Pokrenuta nova racija Pronađeno još 170 tona onečišćenog mlijeka

>> Pronađeno još 170 tona onečišćenog mlijeka

>> Kina pojačava nadzor nad prehrambenim namirnicama

Kina je dosad osudila 17 osoba, od kojih su dvije 2009. smaknute, a dvije osuđene na doživotan zatvor. Još 38 uhićenika čeka na suđenje, a istraga je u tijeku za još 41 osobu.

U 2008. je najmanje šestero djece umrlo, a gotovo se 300.000 razboljelo jer su uzimali mlijeko u koje proizvođači dodaju melamin kako bi na testiranjima prikazali viši postotak bjelančevina u mlijeku. Melamin, koji služi u proizvodnji plastike, umjetnih gnojiva i betona, može izazvati kamence u bubrezima.

Sadrži visok postotak nitrogena pa zato na ispitivanjima prikazuje veće razine proteina kad se dodaje u mlijeko ili stočnu hranu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene