Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta nova racija

Pronađeno još 170 tona onečišćenog mlijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je pronašla još 170 tona onečišćenog mlijeka u prahu u velikoj desetodnevnoj raciji pokrenutoj prošlog tjedna u strahu od ponavljanja mliječnog skandala iz 2008., kada je mlijeko s melaminom usmrtilo najmanje šestero djece, a njih 300.000 je oboljelo.

Dnevni list China Daily objavio je da su inspektori povukli više od 170 tona mlijeka u prahu onečišćenog industrijskom kemikalijom melaminom i zasad zatvorile dvije mliječne tvrtke u sjevernoj pokrajini Nignxia. Zadnjih je tjedana inspekcija pronašla velike količine onečišćenog mlijeka i to je bio razlog da je vlada pokrenula desetodnevnu operaciju koja bi trebala završiti u srijedu. Zasad nije poznato hoće li vrijeme trajanja racije biti produljeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo krivi' Umrlo još jedno dijete nakon konzumiranja mlijeka, sestra hospitalizirana Slika nije dostupna U Kini zbog kontaminiranog mlijeka uhićene 22 osobe

Melamin je industrijska tvar koja se koristi u proizvodnji plastike, a nesavjesni proizvođači tim dodatkom nastoje zavarati inspekciju koja nadzire postotak proteina u mlijeku.

Mliječni skandal iz 2008., bio je najgora kriza vezana za sigurnost hrane zadnjih godina. Kineske vlasti svjesne su da će otkriće i uništenje onečišćenih proizvoda biti težak posao. Vlada međutim nije na sebe preuzela tu zadaću već će izdati naputke za uništenje onečišćenih proizvoda kako bi se oni spaljivali ili zakapali. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene