Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog nehigijenskih uvjeta ugroženo zdravlje oko 7000 Francuza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuske vlasti pozvat će na kontrolu gotovo 7.000 pacijenata kojima bi zdravlje moglo biti ugroženo zbog pregleda obavljenih u pet centara gdje su vladali loši higijenski uvjeti, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.

Pet laboratorija djelovalo je u sklopu centra smještenog na sjeveru Francuske, i svi su zatvoreni od 7. prosinca kada je i suspendiran upravitelj tog privatnog poduzeća, Belgijanac sirijskog podrijetla, dr. Farid Alsaid.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

'Pozivamo na pregled 6.791 pacijenata koji su bili pregledani u tih pet centara u 2006. i 2007. godini', objavio je glasnogovornik ministarstva zdravstva.

Tjednik L' Express, koji je otkrio aferu na svojoj internetskoj
stranici, piše kako je u tim centrima vladala nehigijena, a liječnici su bili iz Belgije no često je sam radio upravo ravnatelj, dr. Alsaid koji je suspendiran na pet mjeseci.

'Pacijenti bi mogli biti zaraženi virusom (AIDS-a, hepatitisa C...) tijekom ultrazvučnog vaginalnog ili rektalnog pregleda', dodaje časopis.

Inspektori sanitarnih službi koji su istodobno obišli pet centara 5. prosinca ustanovili su kako se u njima uopće ne primjenjuju dezinfekcijska sredstva nužna za čišćenje sonde između dvaju ultrazvučnih pregleda.

Stručnjaci bi idućeg tjedna trebali iznijeti zaključke istrage.
Najhitnije žele djelovati u slučaju trudnica ili žena koje su nedavno rodile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene