Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putnici ipak nisu zaraženi

Zbog koronavirusa: Austrija zatvorila, pa opet otvorila granicu za vlakove iz Italije, Rumunjska uvela obaveznu karantenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u austrijskoj saveznoj pokrajini Tirolu u nedjelju navečer su odlučili prekinuti željeznički promet s Italijom. Ta je odluka donesena nakon što se pojavila sumnja da su dva putnika jednog putničkog vlaka zaražena koronavirusom. Ipak, naknadno je odluka poništena jer se pokazalo da putnici nisu zaraženi koronavirusom.

Zbog sumnje da su dva putnika jednog putničkog vlaka zaražena koronavirusom, vlasti u austrijskoj saveznoj pokrajini Tirolu u nedjelju navečer su do daljnjega zaustavile željeznički promet između Italije i Austrije. "Pokrenuli smo procese koji su predviđeni u ovakvim situacijama", priopćila je Austrijska državna željeznica (ÖBB) u nedjelju navečer.

 

Pročitajte i ovo Vili Beroš Djevojčica u Zagrebu negativna Zbog epidemije u Italiji Beroš uvodi nove mjere: Idu upute za postupanje prema putnicima iz Italije, šalju se preporuke u škole...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osmero mrtvih U Iranu koronavirusom zaraženo više od 40 ljudi, susjedne države zatvaraju granice s tom zemljom

 

Nekoliko kompozicija koje su iz Italije ili preko Italije trebale ući u Austriju su zaustavljene na prijašnjim stanicama. Regionalni vlakovi iz Innsbruecka prema Brenneru voze do pretposljednje stanice prema austrijsko-talijanskoj granici nakon čega se vraćaju. Austrijska novinska agencija (APA) je prije toga javila da se radi o vlaku na liniji Venecija-Muenchen.

 

Ipak riječ o lažnoj uzbuni

No, nakon provjere putnika, Austrija je ubrzo ukinula blokadu nakon što se pokazalo da dva putnika sa simptomima gripe nisu zaražena novim koronavirusom.

Planinski prijevoj Brenner koji povezuje dvije zemlje bio je satima zatvoren kako bi se spriječilo da zaraženi putnici uđu u Austriju.

Oko 500 putnika bilo je blokirano u vlakovima dok su se provodila testiranja dvoje putnika za koje se sumnjalo da su zaraženi koronavirusom.

Rumunjska je donijela odluku o obveznoj karanteni za sve koji u tu zemlju dođu iz Lombardije i Veneta ili koji su te dvije talijanske regije posjetili u posljednjih 14 dana, piše Corriere Della Sera. Putnike koji se vraćaju avionom na aerodromu u Bukureštu će pregledavati medicinsko osoblje i morat će ispuniti upitnik.

Dosad su u Italiji zabilježena 152 slučaja zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe. Zbog situacije u susjednoj Italiji za moguću pojavu koronavirusa priprema se i Slovenija, iako u toj zemlji još nije zabilježen ni jedan zaraze. (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene