Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spriječena tri u tjedan dana

Spriječen četvrti pokušaj ubojstva Zelenskog? Uhićeno 25 ruskih diverzanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodno je zaustavljen četvrti pokušaj ubojstva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. U tjedan dana spriječena su čak tri pokušaja ubojstva.

Ukrajinska protuobavještajna služba zaustavila je mogući pokušaj atentata na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, naveli su. Skupina ruskih diverzanata, predvođena agentom tajne službe, uhićena je u gradu Užgorodu u graničnom trokutu između Ukrajine, Slovačke i Mađarske, izvijestila je agencija Unian u utorak navečer.

Osim napada na Zelenskog u Kijevu, naredba u kojoj je sudjelovalo otprilike 25 ljudi uključivala je i izvršenje niza sabotažnih djela u vladinoj četvrti i drugim dijelovima Ukrajine. Htjeli su se pretvarati da su pripadnici teritorijalnih jedinica Ukrajine i na taj način doći do Kijeva. Informacija se nije mogla neovisno provjeriti, piše Bild.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UJEDINJENI Oštar istup Zelenskog o ultimatumu Rusije: "Što želite? Uništite nas sve. Ispunit ćemo to samo ako nas više ne bude"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UKRAJINSKI PREDSJEDNIK UPOZORIO Zelenski: "Spreman sam za pregovore. Propadnu li, ova bi borba mogla prerasti u Treći svjetski rat"

Prema ukrajinskim informacijama, ruski špijunski odredi su nekoliko puta od početka rata pokušali ući u Kijev i eliminirati predsjednika.

Samo u jednom tjednu spriječena su tri pokušaja atentata. Prema Timesu, ruska plaćenička družina Wagner i čečenski specijalci imali su zadatak ubiti Zelenskog.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene