Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskupljenje u (Shawshanku) Devonu

Zatvorenici u ćeliji prokopali tunel i sakrili ga plakatom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osoblje je spriječilo filmski bijeg iz Exeter zatvora u Devonu.

Dvoje zatvorenika iz svoje je ćelije prokopalo tunel dubok 1,2 metra, piše Daily Mail. Rupu su pokušali sakriti papirom kojeg koriste na likovnoj zatvorskoj radionici i na kojem su nacrtali ciglu.

Pročitajte i ovo Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Totalni kaos u Libanonu Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Slika nije dostupna Potraga u Ugandi Goli i bosi pobjegli iz zatvora: "Više od 200 kriminalaca je u šumi, mogli bi vam provaliti u potrazi za odjećom"

Tunel su iskopali improvoziranim oruđem te probili zidove zatvora, prekrili ih papirom i oslikali ih. Sve je palo u vodu kada su čuvari otkrili prašinu koja dolazi iz ćelije.  'Vjerujemo da su njih dvojica bila u jednoj ćeliji iz koje su mogli prokopati tunel', rekao je detektiv Constable Alex Bingham.

Dodao je kako su bojom nacrtali ciglu te se zbog toga samo na pogled nije moglo primjetit ništa čudno. No, klada su zaštitari primijetili prašinu, vidjeli su i 'čudne' zidove te pregledali ćeliju.

Do slobode bi dvojica zatvorenika trebala iskopati još šest metara. A to im nikako neće poći za rukama jer su, nakon razotkrivanja plana, smješteni u zasebne ćelije. Uz optužnice koje su do sada imali, pribrojana im je još i ona za pokušaj bijega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene