Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski odvjetnik zatražio je smrtnu kaznu za trojicu osnivača Facebooka.


Pakistanskog odvjetnika Muhammada Azhara Sidiqquea toliko je naljutilo bogohuljenje na proroka Muhameda, da je na najvišem sudu u toj zemlji podnio zahtjev za optužnicom protiv Marka Zuckerberga, Dustina Moskovitza i Chrisa Hugesa, tri osnivača Facebooka. Za njih traži smrtnu kaznu.

Osnova za podizanje optužnice je 295-C dio pakistanskog Kaznenog zakona, u kojem stoji: 'Korištenje ponižavajućih primjedbi...koje se tiču proroka Muhameda, bilo riječju, govorenom ili pisanom, ili vidljivom prezentacijom, aluzijama te direktnim ili indirektnim nagovještajima, koje onečišćuju sveto ime Proroka (Mir bio s njim) trebaju se kazniti smrću ili doživotnim zatvorom'.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Slomili' se da za njega dobiju smrtnu kaznu, ali obitelji žrtava su nezadovoljne Slika nije dostupna Dva napadača ubijena na natjecanju u karikaturama proroka Muhameda

Za dizanje optužnice se odlučio kada je Zuckerberg održao natječaj za najbolju 'skicu Muhameda'. Pakistanska vlada još uvijek ništa poduzela po tim optužbama. U toj zemlji Facebook je zabranjen prošlog mjeseca. Pakistanski odvjetnik zahtjeva da se trojica muškarca dovedu u Pakistan, pogube i još k tome plate novčanu kaznu, piše Weirdasianes.