Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog skica proroka Muhameda

Zatražena smrtna presuda za osnivače Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski odvjetnik zatražio je smrtnu kaznu za trojicu osnivača Facebooka.

Pakistanskog odvjetnika Muhammada Azhara Sidiqquea toliko je naljutilo bogohuljenje na proroka Muhameda, da je na najvišem sudu u toj zemlji podnio zahtjev za optužnicom protiv Marka Zuckerberga, Dustina Moskovitza i Chrisa Hugesa, tri osnivača Facebooka. Za njih traži smrtnu kaznu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ništa nije uklesano u kamenu' Viktor Orban se u Strasbourgu zauzima za pravo na javnu raspravu o smrtnoj kazni Slika nije dostupna Tamo takve kazne nema 'Slomili' se da za njega dobiju smrtnu kaznu, ali obitelji žrtava su nezadovoljne

Osnova za podizanje optužnice je 295-C dio pakistanskog Kaznenog zakona, u kojem stoji: 'Korištenje ponižavajućih primjedbi...koje se tiču proroka Muhameda, bilo riječju, govorenom ili pisanom, ili vidljivom prezentacijom, aluzijama te direktnim ili indirektnim nagovještajima, koje onečišćuju sveto ime Proroka (Mir bio s njim) trebaju se kazniti smrću ili doživotnim zatvorom'.

Za dizanje optužnice se odlučio kada je Zuckerberg održao natječaj za najbolju 'skicu Muhameda'. Pakistanska vlada još uvijek ništa poduzela po tim optužbama. U toj zemlji Facebook je zabranjen prošlog mjeseca. Pakistanski odvjetnik zahtjeva da se trojica muškarca dovedu u Pakistan, pogube i još k tome plate novčanu kaznu, piše Weirdasianes.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene