Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjiče se za pomaganje Jašareviću

Zatražen pritvor za još dvojicu osumnjičenih za napad u Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, koje vodi istragu o terorističkom napadu na američko veleposlanstvo u Sarajevu počinjeno prošloga tjedna, zatražilo je danas pritvor za dvije osobe osumnjičene za pomaganje 23-godišnjem napadaču Mevlidu Jašareviću.

Kako je potvrđeno iz sjedišta bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva u Sarajevu, pritvor je zatražen za 24-godišnjeg Dinu Pečenkovića, nastanjenog u Maoči te za 21-godišnjeg Muniba Ahmetspahića iz Zenice. Obojica su državljani BiH.

Kako je rečeno, Pečenković i Ahmetspahić osumnjičeni su jer su 28. listopada prevezli Jašarevića iz Maoče u Sarajevo kako bi on izveo napad na veleposlanstvo SAD čime su počinili kazneno djelo terorizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dio standardne procedure Zbog napada na američko veleposlanstvo FBI stiže u Sarajevo Slika nije dostupna Tetka o napadaču 'Bio je drag momak ali nismo ga mogli odgovoriti od vehabija!'

>> U BiH otkrivena nova sela s vehabijama

Tužitelj je, nakon ispitivanja Pečenkovića i Ahmetspahića, odlučio zatražiti od Suda BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili supočinitelje u cilju onemogućavanja prikupljanja dokaza i provedbe istrage, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ako bi se našli na slobodi, ponovno izvršili isto ili slično kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina i više.

Pritvor je zatražen i zbog posljedica koje je imao napad na veleposlanstvo SAD izazvavši veliku uznemirenost javnosti. Mevlidu Jašareviću Sud BiH je već zbog interesa istrage odredio jednomjesečni pritvor. Smješten je u sarajevski Centralni zatvor, a njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Senad Dupovac lokalnim je medijima izjavio kako Jašarević nema nikakvih primjedbi na pritvorske uvjete te da je sam u sobi.

Dupovac je za 'Dnevni avaz' kazao kako i dalje drži da bi Jašarevića trebalo poslati na psihijatrijsko promatranje, no zbog interesa istrage to u sadašnjoj fazi nije realno očekivati. 'Ako ode na kliniku, vještačenje će sigurno potrajati', kazao je Dupovac dodajući da se ni sam Jašarević nije suglasio s podnošenjem zahtjeva za psihijatrijsko promatranje. Jašarevićeva supruga Mirela, koju je policija također privodila, po riječima odvjetnika Dupovaca sada se nalazi na 'zaštićenoj lokaciji' poznatoj njemu i tužitelju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene