Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka zaštitarska tvrtka koja je osiguravala američko veleposlanstvo u Kabulu, mora platiti odštetu od 7,5 milijuna dolara zbog ponašanja njihovih djelatnika, koji su posjećivali lokalne bordele i nedolično se ponašali.


Tvrtka AGNA (Armor Group North America Inc.) odštetu mora platiti jer je prekršila odredbu o zaštiti žrtava trgovine ljudima, a da su vodeći ljudi te tvrtke to znali te zato što su svjesno i namjerno ocrnili rad 38 stražara, neamerikanaca, koje je tvrtka unajmila da nadgledaju veleposlanstvo.

Vezani članci Lamar Odom (Foto: Profimedia) Bivši suprug Khloe Kardashian uživa s novom djevojkom koju zbog bujnih oblina uspoređuju baš s reality zvijezdom Boce s alkoholnim pićem (Foto: Arhiva/AFP) Skandal u Kabulu: Zaposlenici misije EU ilegalno prodavali alkohol po lihvarskim cijenama

Podsjetimo, taj se incident dogodio još 2007. i 2008. godine, a čitav slučaj došao je u javnost zahvaljujući zviždaču Jamesu Gordonu, koji je u to vrijeme i AGNA-i radio kao šer operative. On je u sudskoj nagodbi dobio 1,35 milijuna dolara za otkrivanje tog slučaja, prenosi AFP.

Događanja iz Kabula tih godina neprofitna organizacija Project On Government Oversight (POGO), usporedila je s novelom William Goldinga 'Lord of the Flies', u kojoj se izgubljeni školarci polako pretvaraju u potpune divljake. Više pogledajte u videu kojeg prenosimo.