Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODVJETNIK OBITELJI

Raspetljava se misterij ubojstva Gabby Petito, otkriveno kako je umro njezin zaručnik ocijenjen "zanimljivim za istragu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaručnik ubijene mlade Amerikanke Gabby Petito, koji je ocijenjen "zanimljivim za istragu" ubojstva svoje zaručnice, ubio se ispalivši si hitac u glavu, rekao je odvjetnik njegove obitelji.

Posmrtni ostatci Briana Laundrieja pronađeni su 20. listopada u parku prirode na Floridi. Dvadesettrogodišnji mladić nije htio odgovarati na pitanja istražitelja, što je u javnosti potaknulo sumnju o njegovoj eventualnoj ulozi u ubojstvu, nakon čega je nestao.

Tijelo Gabby Petito (22), čiji je nestanak potresao javnost i izvan američkih granica, pronađeno je 19. rujna blizu nacionalnog parka Grand Teton, u Wyomingu. Obdukcijom je utvrđeno da je ugušena.

"Chris i Roberta Laundrie obaviješteni su o tome da je uzrok smrti rana od metka na glavi te da okolnosti smrti upućuju na samoubojstvo", rekao je Steven Bertolino, odvjetnik mladićeve obitelji.

Roditelji "još oplakuju smrt svog sina i vjeruju da će ovi zaključci pomoći objema obiteljima da okrenu stranicu", dodao je u priopćenju.

Slučaj Gabby Petito koji su mediji pomno pratili, komentirao se i na društvenim mrežama koje su vrvjele od svakojakih teorija o djevojčinoj smrti i o mogućoj umiješanosti njezina zaručnika.

Brian Laundrie i Gabby Petito u srpnju su u preuređenom kamionetu pošli iz New Yorka na odmor koji je trebao trajati četiri mjeseca i o kojemu su, zaustavljajući se u velebnom krajoliku nacionalnih parkova na američkom Zapadu, redovito pisali na Instagramu i na YouTubeu, gdje su objavljivali fotografije i videosnimke.

No mladić obrijane glave vratio se prije nego što je bilo planirano, i sam, 1. rujna a roditelji Gabby Petito nisu imali informacije o kćeri od kraja kolovoza.

Činjenica da je nestanak mlade žene naišao na neuobičajen odjek u medijima potaknula je raspravu o tome da se više pozornosti posvećuje nestanku bjelkinja nego pripadnika etničkih manjina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene