Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U čemu je problem?

Američko ratno zrakoplovstvo ima problem, piloti im crtaju spolne organe po kokpitu

Američki bombarder B-52 (Foto: Arhiva/AFP)
Američki bombarder B-52 (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Zapovjednik eskadrile američkih strateških bombardera B-52 Stratofortress, stacionirane u zračnoj bazi Minot u Sjevernoj Dakoti, nedavno je otpušten iz vojske zbog crtanja seksualno eksplicitnog sadržaja, uključujući i falične crteže, po čitavoj pilotskoj kabini.

Zbog crtanja penisa na zaslonima unutar pilotske kabine bombardera B-52, koji mogu nositi i nuklearno naoružanje, s dužnosti je udaljen poručnik Paul Gossen, zapovjednik 69. bombarderske eskadrile, pokazala je interna američka vojna istraga, a prenosi Business Insider pozivajući se na izvor blizak toj istrazi.

Pročitajte i ovo Marinci u Splitu - 4 Nemaju limita Američki mornari u Splitu: "Dođemo i trošimo puno novca na kopnu jer smo dugo na moru, želimo se što više zabaviti" Američki F-16 avion se srušio Drama na nebu: Amerika digla borbene avione u lovu na mali zrakoplov. "Tlo je podrhtavalo, sve se treslo"

Gossen je falusne simbole crtao na zaslonima na kojima se inače prikazuju podaci o planu leta, koordinate ciljeva te podaci prikupljeni tijekom leta. On ih je koristio za svoj "umjetnički" izričaj te je radio i preslike zaslona kako bi se piloti kasnije s njima zabavljali na druženjima izvan dužnosti.

Glasnogovornik zapovjedništva Air Force Global Strike, potpukovnik Uriah Orland, komentirao je istragu i poručio da američko ratno zrakoplovstvo za takvo ponašanje pilota nema tolerancije.

"Bilo kakve akcije ili ponašanja koje ne utjelovljuju naše vrijednosti i principe ne toleriraju se", rekao je Orland. "To uključuje i stvaranje te doprinos stvaranju nezdravog i neadekvatnog radnog okoliša", dodao je.

Istraga koja tek treba biti službeno objavljena pokazala je da su članovi 69. eskadrile tijekom djelovanja u američkoj zračnoj luci Al Udeid u Kataru, opetovano crtali penise na zaslonima i radili preslike za kasnije CD montaže.

Poručnik Gossen i njegova 69. eskadrila u osam mjeseci kampanje tijekom 2017. godine izveli su čak 834 misije bez ijednoga problema, a glavni ciljevi bili su im ISIS i talibani.

Gossen je čak bio i na božićnom primanju kod američkog predsjednika Donalda Trumpa te je snimljen i kako mu se tom prilikom i obratio.

Iako su crteži penisa 69. eskadrile bili isključivo vezani za pilotske kabine, taj najnoviji incident u američkom ratnom zrakoplovstvu samo je najnoviji u nizu crteža penisa koji muče i druge postrojbe američke vojske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene