Obavijesti Video Pretražite Navigacija
horor u SAD-u

Upao u banku i otvorio vatru na kolege: Ubio pet bankara, više je ljudi ranjeno, poznat i motiv

Connor Sturgeon (23) u ponedjeljak je ubio svojih petero kolega s posla u Old National banci u Louisvilleu, a još ih je devet ranio. Svi su prevezeni u bolnicu.

Zaposlenik u banci u Louisvilleu je u ponedjeljak ubio petero kolega i ranio još njih devet na radnom mjestu. Cijeli napad je prenosio uživo na društvenim mrežama.

Tamošnja policija je priopćila da je i sam napadač preminuo na licu mjesta, ali još nije jasno je li ga savladala policija ili se sam upucao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vježba u slučaju napada Dao djeci da si pišu osmrtnice: Profesor šokirao roditelje pa dobio otkaz

Riječ je o 23-godišnjem Connoru Sturgeonu, koji je u Old National banci radio kao pripravnik od 2018. godine, a od 2022. godine kao stalni zaposlenik. Prema povjerljivim izvorima iz policije, napadač je navodno trebao dobiti otkaz, piše Reuters.

Stradali su Joshua Barrick (40), Deana Eckert (57), Thomas Elliott (63), Julijana Farmer (45) i James Tutt (64), a među ranjenima su i dva policajca.

Pročitajte i ovo Ilustracija smrtonosni obrok Muž i žena umrli nakon što su jeli najotrovniju ribu na svijetu: Ima je i u Jadranu

Jedan policajac i još dvije žrtve u kritičnom su stanju te su s ostalima prevezeni u bolnicu Sveučilišta u Louisvilleu.

Guverner Kentuckyja Andy Beshear u suzama je u poslijepodnevnom obraćanju medijima rekao da je poznavao neke od žrtava, uključujući Elliota, višeg potpredsjednika banke.

 

 

"Naučio me kako pomoći u izgradnji moje odvjetničke karijere, pomogao mi je da postanem guverner, dao mi je savjete kako biti dobar otac. Jedan je od onih s kojima sam najviše razgovarao", rekao je Beshear.

"Ovo je bio ciljani zločin zlog nasilja", rekao je novinarima Craig Greenberg, gradonačelnik Louisvillea, grada od 625.000 stanovnika.

 

Američki predsjednik Joe Biden izrazio je žaljenje na svojem profilu na Twitteru. "Koliko još Amerikanaca mora umrijeti prije nego što republikanci u Kongresu počnu djelovati kako bi zaštitili našu zajednice?" zapitao je Biden.

 

 

U SAD-u je samo ove godine preminulo 146 osoba koje su bile žrtve masovne pucnjave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene