Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na hrvatsko obilježje

Zapaljena zastava Hrvata u BiH: Drugi slučaj skrnavljenja u posljednjih mjesec i pol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj zapalio je hrvatsku zastavu u bosanskohercegovačkom mjestu Jelahu kod Tešnja, koja se nalazi uz spomen obilježje poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO), što je drugi slučaj skrnavljenja u posljednjih mjesec i pol, koji je izazvao uznemirenost tamošnjih Hrvata.

Braniteljske udruge iz Žepča izvijestile su da je zastava zapaljena. Novi incident je prijavljen policiji.

Pročitajte i ovo Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja MVEP solidarno uz Izrael nije prvi put Prijepori Vlade i predsjednika oko izraelske zastave na zgradi jednog ministarstva: "Koja je sljedeća?"

Zastava hrvatskog naroda nalazi se uz spomen obilježje poginulim braniteljima HVO-a koje je podignuto u mjesnom groblju u mjestu Jelahu kod Tešnja na sjeveru BiH.

Druga zastava, ona Bosne i Hercegovine, koja se nalazi s druge strane spomenika, nedirnuta je.

Spomenik na katoličkom groblju u tom mjestu otkriven je krajem svibnja. Nedugo nakon toga oštećen je stijeg, te je otrgnuta zastava hrvatskog naroda.

Bošnjački radikal Miralem Merdić neposredno prije toga objavio je video u kojem navodi da treba ukloniti hrvatsku zastavu tvrdeći da je neustavna, a svoj "performans" nedaleko groblja objavio je na Youtubeu.

Udruga HVO-a je osudila incident ističući da izaziva uznemirenost tamošnjih Hrvata. Upozorili su na učestalost napada na hrvatska obilježja u BiH.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene