Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čedomir Zekić (61), psihički bolesnik i pacijent bolnice “Dr Laza Lazarević” u Padinskoj skeli, jučer oko 11 sati polio se 90-postotnim alkoholom i zatim se zapalio.


Čedomir se pokušao ubiti na obližnjoj livadi, u blizini trafostanice, pa je prava sreća da ju nije zahvatila vatra. 

Vezani članci Slika nije dostupna 'Jedan glas rekao je da bacim bebu, drugi da ne' Slika nije dostupna Stanje napadnute bebe stabilno

Tijelo u plamenu ugledao je radnik osiguranja bolnice, koji je poslije gašenje vatre i pružanja prve pomoći nesretnom čovjeku odmah pozvao policiju i liječnike.

Čovjek buktinja je u svjesnom stanju i s ozbiljnim opeklinama po cijelom tijelu vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život. 

Čedomir se pokušao ubiti nakon što je dobio dnevnu dozvolu za izlazak iz bolnice radi kupovine. Inače, nema mjesto prebivališta i pacijent je te psihijatrijske bolnice već godinu dana, a dozvolu za izlazak dobio je kako bi kupio cigarete.

Na mjestu na kojem se Zekić pokušao spaliti policija je u najlonskoj vrećici pronašla uredno spakirane dvije prazne boce 90-postotnog alkohola, a dijelovi nagorjele garderobe bili su rasuti svuda po livadi. 

"Čuo sam da ga je pronašao radnik bolnice koji je vodio dijete kod liječnika. Kada je ugledao čovjeka u plamenu kako trči preko livade rekao je djetetu da se vrati kući, a on je pritrčao tomu što je gorio, ugasio vatru i razgovarao s njim kako bi ovaj ostao pri svijesti do dolaska liječnika. Prizor je bio užasan. Kada sam došao, čulo se stenjanje i jaukanje, a taj što je gorio imao je opekline po cijelom tijelu", rekao je jedan od stanovnika obližnjeg naselja.