Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među zatvorskim zidinama u Splitu procurili su fragmenti iskaza psihičkog boolesnika koji je prošle subote bacio bebu na tlo i teško je ozlijedio.


Pred istražnim sucem i u razgovoru sa sudskim vještakom je rekao da je prvo čuo Božji glas koji ga je naveo da baci kamen te je on zgrabio kamen i bacio ga na ujaka nesretne djevojčice koji je bio u šetnji s njom i njezinom majkom i nećakom. Bog mi je kazao: 'Tko je bez krivnje, nek' baci kamen!' i ja sam uzeo kamen i bacio ga, opisao je Antonijo H., kako piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Ilustracija Cure detalji užasa u susjedstvu: Mrtva beba pronađena na deponiju, poznat uzrok smrti djeteta Beba - 1 Nije bilo vremena da stignu do bolnice: Beba se rodila u vozilu hitne - "Smijali smo se, radovali i plakali zajedno s mamom"

>> Stanje bebe koja je bačena na tlo sve bolje

Nakon toga bolesnik je bacio na pod ujaka, majku i njezinog nećaka, te zgrabio dijete iz kolica. Bebu je bacio na betonski pod i još je udario nogom.

Boluje od teškog oblika paranoidne shizofrenije

'Jedan glas mi je govorio da bacim bebu, a jedan da to ne radim. Želio bih da mi date telefon ili mobitel kako bi nazvao i pitao kako je beba. Tija bi reć da mi je žao što sma to napravija', kazao je navodno psihijatru. Nakon toga je otišao do mora, skinuo gornji dio odjeće i bacio se na stijene.

Vještak je kazao da se radi o osobi bolesnoj od teškog oblika paranoidne shizofrenije s halucinacijama. Svoj nalaz i vještačenje dostavit će Županijskom sudu u Spliu gdje se nad njim provodi istraga.

Stanje bebe koju je proteklu subotu psihički bolesnik izvadio iz kolica i bacio na tlo je bolje i ima tendenciju poboljšanja, potvrđeno je danas za Dnevnik.hr iz Odjela dječje intenzivne jedinice splitskog bolničkog centra.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju