Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon burne rasprave

Usvojene dvije optužnice protiv Donalda Trumpa, idući tjedan glasanje o njegovu opozivu

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Volodimir Zelenski i Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Zakonodavni odbor u američkom kongresu usvojio je dvije točke optužnice protiv predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

 Nakon rasprave o dvije optužnice o opozivu američkog predsjednika Donalda Trumpa, zakonodavni odbor američkog kongresa izglasao je njihovo usvajanje. Proces bi već sljedećeg tjedna mogao na glasovanje u Parlament, javlja RT.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Na burnoj raspravi, koja je trajala nekoliko sati, usvojene su optužbe koje Trumpa terete za zloporabu ovlasti i opstruiranje Kongresa na osnovi čega traže njegov opoziv. Zastupnički dom trebao bi o optužbama glasati u punom sastavu idućeg tjedna.

Demokrati su 24. rujna pokrenuli istragu o optužbama da je Trump vršio pritisak na Ukrajinu da pokrene istragu o njegovu demokratskom političkom suparniku, bivšem potpredsjedniku Joeu Bidenu, na izborima 2020.

Demokrati ga optužuju da je zlorabio ovlasti uskrativši vojnu pomoć Ukrajini te nudeći mogući sastanak u Bijeloj kući kao protuuslugu ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da objavi da pokreće istragu protiv Bidena.

Republikanci optužuju demokrate da žele dovesti u pitanje rezultate izbora 2016. "lovom na vještice" protiv Trumpa, koji odbacuje sve optužbe. (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene