Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zahtjev za smjenom ministra vanjskih poslova BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub zastupnika oporbene Socijaldemokratske partije u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine podnio je zahtjev za smjenu ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja.

Uz zahtjev je priloženo obrazloženje kako je Alkalaj obmanuo javnost prikrivajući činjenicu da ima hrvatsko državljanstvo koje je dobio izjašnjavajući se kao Hrvat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Doći ćemo u bezizlaznu situaciju' Tripoli optužuje koaliciju da želi podijeliti zemlju Slika nije dostupna Nuklearno pitanje Berlin optužuje Teheran za sustavne opstrukcije

'Iako se Alkalaj zbog dobivanja hrvatskog državljanstva 2006. godine izjasnio kao pripadnik hrvatskog naroda s prebivalištem u BiH, samo godinu dana kasnije je na trenutnu dužnost imenovan kao državljanin BiH kao predstavnik ostalih naroda', stoji među ostalim u obrazloženju zahtjeva za smjenom šefa bosanskohercegovačke diplomacije, kojega je pokrenuo SDP BiH.

Sukladno poslovniku o radu Zastupničkog doma Parlamenta BiH o ovoj incijativi trebalo bi se raspravljati na nekoj od narednih sjednica, no nema izgleda kako bi ona mogla dobiti potrebnu potporu zastupnika.

Stranka za BiH, čiji je Alkalaj član, svog je ministra ranije
branila od ovakvih optužbi konstatacijom kako njegovo dvojno
državljanstvo ne bi smjelo biti problem s obzirom da on dobro obavlja svoj ministarski posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene