Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearno pitanje

Berlin optužuje Teheran za sustavne opstrukcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle je tijekom susreta s iranskim kolegom Manučerom Motakijem optužio Iran za 'sustavne opstrukcije' u vezi nuklearnog pitanja, prema priopćenju ministarstva.

Ministar je izrazio zabrinutosti međunarodne zajednice zbog sustavne opstrukcije koju Iran pokazuje prema zahtjevima Ujedinjenih naroda i Međunarodne agencije za atomsku energiju u pogledu svog nuklearnog programa i ona zahtijeva konkretne akcije, piše njemačko ministarstvo.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Motaki: SAD 'nije u položaju' da napadne Iran

Westerwelle se sastao s Motakijem u sklopu 46. Konferencije o sigurnosti Muenchena koja je počela u petak i trajati će tri dana. Iznenadno sudjelovanje iranskog ministra vanjskih poslova na konferenciji objavljeno je tek danas ujutro. On bi se trebao tijekom večeri sastati s ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je u utorak rekao da je njegova zemlja i dalje spremna zamijeniti dio svog slabo obogaćenog uranija (3,5 posto) za visoko obogaćeno gorivo (20 posto) za svoj istraživački reaktor u Teheranu.

Zapadne prijestolnice su oprezno reagirale na tu izjavu.

Šestorica (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija, Njemačka) su počeli sredinom siječnja razgovore o postroženju međunarodnih sankcija Teheranu, čiju je nuklearnu politiku u studenom osudio IAEA. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene