Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik libijskog ministra vanjskih poslova Haled Kaim je u emisiji talijanske televizije optužio koaliciju da želi 'podijeliti zemlju na dva dijela', prenijele su agencije.


'Koalicija svojom taktikom želi dovesti do bezizlazne situacije i podijeliti zemlju na dva dijela, što znači dovesti je do građanskog rata, rata koji bi potrajao, želi je dovesti do početka nove Somalije, što je iznimno opasna situacija', ocijenio je Kaim.

'Pobunjenici i dalje napadaju naše oružane snage. Ako nas to dovede do građanskog rata doći će do pogibije nevinih civila', rekao je. U tv-sučeljavanju s predsjednikom libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća Mustafom Abdeldžalilom, Kaim je kazao kako smatra da je pred Libijcima 'sljedeći izazov - položiti oružje i potom mirno razgovarati'.

>> VIDEO: Pojavila se snimka: Gadafijev sin je ipak živ?

Vezani članci Slika nije dostupna Slovenija nema obveza prema štedišama 'Ljubljanske banke' Slika nije dostupna Pahor brani imenovanje Rupela

>> Obama: U Libiji nećemo ponoviti Irak!

Dvojica političara sudjelovali su u tv-sučeljavanju uoči održavanja prvoga sastanka kontaktne skupine za Libiju u Londonu. (Hina)