Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bošnjačkim udrugama

Zabrana mirnog okupljanja na dan ljudskih prava.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Republike Srpske zabranile su mirnu šetnju više bošnjačkih udruga koje su na dan ljudskih prava nastojale upozoriti na stradanja velikog broja nesrpskog stanovništva tijekom proteklog rata.

Kako prenosi Federalna televizija (FTV), srpske vlasti u Prijedoru zabranile su mirnu šetnju više bošnjačkih udruga koje su na dan ljudskih prava nastojale upozoriti na stradanja velikog broja nesrpskog stanovništva tijekom proteklog rata.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Iz više udruga poručili su da se policija u Prijedoru postavlja iznad zakona.

'Policija je pokazala da radi po diktatu lokalnih vlasti i da je važan instrument u zavođenju aparthejda', kazali su Odboru za obilježavanje 20. godišnjice stradanja Prijedorčana.

Predstavnik udruge 'Izvor' Edin Ramulić upozorio je kako ih je policija privodila na informativne razgovore zbog organiziranja mirne šetnje i dodao: 'Sve u svemu, ovo nije neočekivano. Svako malo se uhite bivši pripadnici policije, ali i oni koji sada rade taj posao, a sudjelovali su u ratnim zločinima u ovom gradu'.

Po njegovim riječima, do sada je 21 policajac iz Prijedora pravomoćno osuđen za ratne zločine.

>>Mostar: 19 godina nakon počinjenja, počelo suđenje za ratni zločin nad Hrvatima

Za ratne zločine, uključujući genocid, ubojstva i progone u Prijedoru na početku rata 1992. godine pred Haaškim tribunalom osuđeno je više srpskih vojnih i političkih dužnosnika. Predsjednika ratne skupštine Milomira Stakića Haaški je tribunal osudio na 40 godina zatvora, a predsjednika samoproglašene srpske općine Prijedor Radoslava Brđanina na 32 godine zatvora.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene