Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupocjena i cijenjena Stradivarijeva violina ostavljena je u vlaku greškom putnika koji ju je posudio.


Dragocjena Stradivarijeva violina, koju je u jednom vlaku u Švicarskoj zaboravio rastreseni putnik, predana je u ured za pronađene stvari dan i pol kasnije, na kolodvoru Bernea, doznaje se od kantonalne policije.

Vezani članci Teretni vlak i podignuta rampa VIDEO Zastrašujući prizor iz Đakova: Teretni vlak prolazi prugom, a rampa na pružnom prijelazu ostala podignuta Andrijin križ, ilustracija Policija objavila detalje tragične nesreće u Istri: "Vozač auta nije se zaustavio ispred pruge"

Zaboravni violinist posudio je violinu, a u petak navečer je sišao s vlaka u Bernu i ostavio instrument u futroli u vlaku. Shvatio je što je učinio tek kad je vlak otišao i javio policiji.

>> Ukrali joj Stradivarija zbog sendviča

Kontrolor je bezuspješno pretražio vlak, ali nakon pregleda snimaka kontrolnih kamera, objavljena je snimka putnika koji je izašao s instrumentom na stanici u Kehrsatz Nordu.

Manje od 24 sata kasnije violinu je nepoznata osoba predala u uredu za pronađene stvari u Bernu.

Stradivarijeva violina može stajati i više milijuna eura. Tijekom aukcijske prodaje u dobrotvorne svrhe 2011. u Londonu jedna takva violina je prodana za više od 11 milijuna eura. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.