Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo u Srbiji

Za suca izabrali čovjeka mrtvog dva mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je umro još u listopadu, Visoki savjet sudaca u Srbiji, ponovno je na istu dužnost izabrao preminulog općinskog suca.

Ljubiša Đurić, donedavni sudac općinskog suda u Požegi, ponovo izabran je za suca iako je preminuo 28. listopada. Predsjednica Visokog savjeta sudaca Nata Mesarović tvrdila da je svaki kandidat provjeren, sada kaže da nije čula za smrt suca, piše Press Online. Naime, na popisu izabranih suca u Osnovnom sudu u Požegi nalazi se i Ljubiša Đurić, koji je preminuo 28. listopada. Nata Mesarović kaže da je zatečena ovom informacijom, dok u Ministarstvu pravde ’objašnjavaju’ da ih nitko nije obavijestio o smrti Đurića. Nata Mesarović, koja je prilikom objavljivanja popisa izjavila da je ’VSS proveo više od 200 sati u odabiru stručnih, dostojnih i osposobljenih sudaca’, kaže da je zatečena informacijom o smrti Đurića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Riječ je o Srbinu Unakaženo tijelo bez prstiju pronađeno u stanu u Beču: "Način egzekucije ukazuje na balkansku mafiju" Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade

'Nitko nas nije službeno obavijestio'

’Ja sam zaista zatečena tom informacijom, to prvi put čujem. Nitko nas nije obavijestio o tome, a to je trebao učiniti predsjednik suda u Požegi ili njegova obitelj. Što da kažem? Zaista mi je žao čovjeka, ali bit će zamijenjen drugim sucem’, dodala je Mesarović. Iznenađena je i ministrica pravde Snježana Malović. ’Nismo imali službeno obavještenje o tome’, kratko je rekla Malović. S druge strane, u sudu u Požegi tvrde da je Ministarstvo pravde moralo znati da je njihov kolega mrtav. ’Točno je da Visoki savjet sudstva nije direktno obaviješten o smrti kolege Đurića. Ali, mi smo od Ministarstva pravde tražili nadoknadu troškova njegovog pogreba. Prema tome, oni su znali za smrt kolege Đurića’, kazali su u požeškom sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene