Prema dosadašnjoj istrazi, ljudski faktor te kvar vlaka isključeni su kao potencijalni uzroci nesreće.


Francuske željeznice (SCNF) u službenom priopćenju za javnost tvrde kako je glavni krivac za kobnu nesreću koja se dogodila u petak, 12. srpnja kad je došlo do prevrtanja vlaka iz tračnica - komad čelika teškog 10 kilograma koji je bio odvojen od tračnica!

>> Francuske željeznice: Uzrok iskakanja vlaka je kvar na tračnicama

Vezani članci Donald i Melania Trump (Foto: AFP) Trumpova "odluka za žaljenje": Kakve bi mogle biti posljedice svjetskog trgovinskog rata? Slika nije dostupna Francuske željeznice: Uzrok iskakanja vlaka je kvar na tračnicama

Izvješće se temelji na preliminarnoj istrazi i pretpostavlja se kako je komad željeza glavni krivac za nesreću iako to još nije sa sigurnošću potvrđeno.

Prema dosadašnjoj istrazi, ljudski faktor te kvar vlaka isključeni su kao potencijalni uzroci nesreće.

Još se ne zna je li komad željeza namjerno odvojen ili je nesretnim spletom okolnosti završio na tračnicama.

Podsjetimo, u nesreći kod Pariza poginulo je 6 ljudi, a oko 30 ih je ranjeno. U nesreći su se prevrnula četiri od sedam vagona.

U subotu je francuski ministar prometa Frederic Cuvillier rekao kako je uzrok nesreće nije ljudska pogreška. 'Na sreću strojovođa je iznimno dobro i brzo reagirao odmah povukavši kočnicu, zbog čega je izbjegnut sudar s vlakom koji je dolazio iz suprotnoga smjera', rekao je tada Cuvillier.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook