Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su za jackpot na američkom Powerballu od 448 milijuna dolara uplaćena tri dobitna listića, sretnih dobitnika ima znatno više. Zasad se javilo njih 17.


Građevinski inženjer iz američkog Minneapolisa 45-godišnji Paul White jedan je od dobitnika na Powerball lutriji. Ukupan dobitak iznosio je 448 milijuna dolara (oko 2,5 milijarde kuna), a njegov udio je 149 milijuna.

Vezani članci Listić lutrije (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Zagreb ima novog miljunaša: Sretnik iz metropole osvojio gotovo 2,5 milijuna kuna Slika nije dostupna Amerikanka osvojila 759 milijuna dolara na jackpotu, dala otkaz i muči je jedna "teška" odluka

No, kako se odlučio da mu dobitak bude isplaćen odmah, a ne u višegodišnjim ratama, pripalo mu je 86 milijuna, a nakon odbitka poreza ostalo mu je 58,3 milijuna dolara (oko 327 milijuna kuna).

>> Nije podigao 3 MILIJUNA KUNA dobitka na lutriji!

Sretni je dobitnik razveden i ima 16-godišnjeg sina te 14-godišnju kćer. Da je vlasnik dobitnog listića saznao je u četvrtak ujutro dok je bio na poslu u projektnom birou.

'Bio sam izvan sebe. Nisam mogao vjerovati pa sam trčao po uredu i pitao ljude da mi pročitaju izvučene brojeve kako bih se uvjerio da je to doista dobitni listić. Nakon toga sam se u društvu svog šefa odvezao u ured Lutrije Minnesote kako bih podigao novac. Evo što vam je život, ujutro mi je bio šef, a na kraju dana moj šofer', izjavio je novopečeni bogataš.

Također, napomenuo je da neće ostaviti svog šefa na cjedilu i da će dovršiti poslove u tvrtki u kojoj je zaposlen, ali više nema namjeru biti ničiji zaposlenik do kraja života.

Zaposlenici javne garaže zajednički uplatili jedan dobitni listić

U međuvremenu je stigla vijest da su vlasnici jednog od preostala dva dobitna listića, oba uplaćena u američkoj saveznoj državi New Jersey, zaposlenici u jednoj javnoj garaži u Ocean Cityju.

Fox News javlja da je njih 16 zajednički uplatilo listić u mjestu koje je prošle godine bilo teško pogođeno superolujom Sandy.

Njihov šef Jim Pine kaže da, kad su jutros došli na posao, kazali: 'Šefe, imamo vam nešto za reći'.

'Presretan sam zbog njih, svi su oni sjajni ljudi i dobri radnici', dodao je Pine, odbijajući otkriti identitet novih bogataša, pravdajući to njihovom željom da zadrže privatnost.

Vlasnik (ili više njih) trećeg listića, uplaćenog u središnjem dijelu New Jerseyja, još se nije javio kako bi preuzeo osvojeni novac. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook