Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Wikileaks je priopćio u utorak da namjerava sakupiti 100.000 dolara koje bi ponudio svakome tko otkrije neobjavljene dijelove sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP).


Wikileaks, koji je postao poznat po otkrivanju vladinih dokumenata o špijuniranju NSA kazao je da je tekst TPP-a najčuvanija američka tajna.

Vezani članci Julian Assange (Foto: AFP) Švedska odbacuje optužbe protiv Juliana Assangea za silovanje: "Dokazi nisu dovoljno jaki" Julian Assange (Foto: AFP) Sudit će mu se za špijunažu: Britanci će izručiti Juliana Assangea SAD-u

Tekst trgovinskog sporazuma ima 29 poglavlja od kojih je 26 još uvijek tajna, piše Wikileaks na svojoj stranici. Ta je organizacija unatoč neviđenim naporima pregovaračkih vlada uspjela objavila tri poglavlja o kojima raspravljaju SAD i 11 pacifičkih zemalja.

Julian Assange popustio i pristao da ga ispitaju u Londonu

Wikileaks kaže da je do 18,00 sati u utorak sakupio više od 23.000 dolara.

Protivnici TPP-a kažu da američki trgovinski predstavnici ne bi smjeli pregovarati o uvjetima sporazuma u tajnosti, dok njegovi pristaše kažu da se ne može javno debatirati o specifičnostima sporazuma jer druge uključene zemlje tada ne bi u tome željele sudjelovati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook