Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trumpov prijedlog

Washington želi smjestiti 5000 djece migranata u vojne objekte

Američki predsjednik Donald Trump (Foto: AFP)
Američki predsjednik Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump zatražio je od Pentagona da pronađe vojne objekte u koje bi se moglo smjestiti oko 5000 djece migranata bez roditelja, objavio je u četvrtak glasnogovornik američkog ministarstva obrane Jamie Davis.

Pentagon će identificirati moguća mjesta na koja bi se mogla smjestiti djeca, kazao je glasnogovornik, pojašnjavajući da je zahtjev predstavilo u utorak ministarstvo zdravstva i da bi djeca trebala biti tamo smještena do 30. rujna.

Pročitajte i ovo Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno" Ilustracija Rok tjedan dana U zadnji čas izbjegnuta blokada vlasti u SAD-u: Bez plaće bi ostali državni službenici, djelomično bi se ugasio državni aparat...

Po najnovijim statistikama ministarstva za unutarnju sigurnost objavljenima u utorak, oko 6800 djece bez roditelja uhvaćeno je u veljači na južnoj granici Sjedinjenih Država.

Ministrica za unutarnju sigurnost Kirstjen Nielsen upozorila je u srijedu u američkom Kongresu da će se broj ilegalnih migranata povećati u nadolazećim mjesecima.

Kako bi se pripremilo na tu situaciju, ministarstvo zdravstva, zaduženo za sigurnost i dobrobit djece mlađe od 18 godina koja su bez roditelja, zatražilo je pomoć vojske. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene